PERSBERICHT

Opnieuw koninklijke deelname aan de 38ste Military van Boekelo-Enschede

Indrukwekkend nationaal en internationaal startersveld bij grootste paardensportevenement Nederland

Enschede, 30 september 2008 - Zara Phillips, de kleindochter van Queen Elizabeth II van Engeland, maakt voor de derde keer op rij haar opwachting tijdens de Military Boekelo. Naast dit koninklijk gezelschap start dit jaar een zeer indrukwekkend en gevarieerd deelnemersveld. De Military Boekelo begint donderdag 9 oktober en duurt tot en met zondag 12 oktober. Dit prestigieuze jaarlijks terugkerende paardensportevenement geniet inmiddels zowel internationaal als nationaal naam en faam.

Net als haar moeder is Zara een professioneel amazone pur sang. Ze zou zelfs meedoen aan de Olympische Zomerspelen in 2004. Door een beenblessure bij haar paard kon ze toen niet deelnemen. Wel reed ze vele andere grote paardenevenementen, waarvan de Military Boekelo inmiddels tot één van haar favorieten behoort. Naast Zara Phillips mag de Military dit jaar meer internationaal talent verwelkomen. Drie topruiters die in 2007 meededen zijn volgende week opnieuw van de partij; de nummer 2 Frank Ostholt uit Duitsland, de Duitse Kai Rüder die vorig jaar 4e werd en de Engelsman Oliver Townend die als 5e eindigde. Ook William Fox-Pitt, winnaar van 2005, zal opnieuw aan de start verschijnen.

Nederlandse deelnemers sterk vertegenwoordigd
Aan het toernooi doet dit jaar een delegatie van 8 Nederlanders mee. In totaal verschijnen dit jaar 110 combinaties aan de start. Daarvan berijden 94 ruiters hetzelfde paard, 16 deelnemers zullen aan de start verschijnen met 2 paarden. Bijzondere eervolle vermelding verdienen de 5 ruiters die tijdens de Olympische Spelen in Peking bij de eerste 15 zijn geëindigd. Op zaterdag en zondag zal de NOS aanwezig zijn om de aanstaand Nederlands kampioen Eventing nauwlettend te volgen. Zeker is dat amazone Madeleine Brugman, die in 2006 in Boekelo Nederlands Kampioen Eventing werd met haar paard Sundancer, dit jaar haar revanche wil nemen.

Spannend en veelbelovend jaar
Hennie Ardesch, woordvoerder namens de organisatie: "De Military belooft dit jaar extra spannend te worden. Er is sprake van een zeer sterk deelnemersveld met ruiters die erg aan elkaar gewaagd zijn. Dit belooft een hoop spanning en spektakel voor de wedstrijden. Ieder jaar merken we dat het evenement meer naam en faam krijgt binnen de ruitersportwereld. De Military reikt inmiddels ver buiten onze landsgrenzen, en trekt veel internationaal talent. De Military Boekelo behoort tegenwoordig tot een van de meest spraakmakende en spectaculaire sportevenementen van het jaar waar meer dan 75.000 bezoekers op af komen. En daar zijn we als organisatie natuurlijk best trots op."

Over Military Boekelo
Military Boekelo is een internationale eventingwedstrijd in Nederland. Dit jaar beleeft de Military Boekelo haar 38e editie. Dit landelijke evenement met het gemoedelijke Twentse karakter is het op één na grootste buitenevenement van Nederland. Jaarlijks verwelkomt het mega paardensportevenement rond de 75.000 bezoekers en ieder jaar stijgt het aantal bezoekers. Bekende ruiters vanuit de hele wereld, waaronder de wereld en Europees kampioen, nemen deel aan dit spectaculaire paardensportevenement van ongekende allure. De Military Boekelo vindt plaats van 9 tot en met 12 oktober 2008. Voor meer informatie en kaartverkoop, kijk op http://www.military-boekelo.nl

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht