Ingezonden persbericht


Burgemeester Crone opent nieuwbouw serviceflat Nijlanstate

Burgemeester F. Crone opent op 9 oktober a.s. 15.00 uur precies de nieuwbouw van coöperatieve serviceflat Nijlânstate in Leeuwarden middels een fotogenieke handeling in haar voortuin.

"Een serviceflat heeft vaak een oubollig imago en dat is volstrekt onterecht" aldus mevrouw Anema, directeur van serviceflat Nijlânstate.

"Onze bewoners vormen een hechte gemeenschap, zijn zeer actief, voelen zich hier veilig en genieten van de faciliteiten van Nijlânstate zoals versgemaakte maaltijden uit onze eigen keuken, een alarmservice, en continue zorg mocht dat nodig zijn. Onze nieuwe ruimten en faciliteiten zijn prachtig en er is hier heel veel te doen. Voor ouderen, maar ook voor tweeverdieners is een serviceflat dan ook een ideale woonvorm".

De nieuwbouw bestaat uit een royale entree, een fitness en fysiotherapie ruimte, beauty- en kapsalon, behandelkamer, nieuwe keuken en een oplaadstation en garage voor scooters en elektrische fietsen: met de nieuwbouw is Nijlânstate helemaal klaar voor de toekomst.

De nieuwbouw is ontworpen door Abel Eisma & Glas architecten uit Leeuwarden en gebouwd door van der Werf's Bouwbedrijf uit Sint Nicolaasga. Aan de bouw is ruim een jaar gewerkt.

Nijlânstate is de enige coöperatieve serviceflat in Fryslân'. Alle bewoners kopen het recht om in Nijlânstate te wonen en zijn mede eigenaar van het gebouw. In Nijlânstate wonen ongeveer 100 senioren. Wonen in Nijlânstate is populair. Er is geen leegstand en beschikbare flats vinden gretig aftrek.

Op zaterdag 11 oktober is er een open dag. Belangstellenden kunnen Nijlânstate dan bezichtigen van 11 - 16 uur en ondertussen zijn er diverse muzikale optredens gepland.

Noot voor redacties,