Drie nominaties voor Beste Calibris Leerbedrijf 2008

17/04/2008 13:30

Calibris

Drie bedrijven zijn vandaag genomineerd voor de titel Beste Calibris Leerbedrijf 2008. De jury heeft uit alle aanmeldingen Impuls Kinderopvang in Amsterdam (onder andere in Bos en Lommer en Slotervaart), het arbeidsrehabilitatiebedrijf Der Sjtiel in Landgraaf en de Holtkampschool in Goes geselecteerd. De winnaar wordt tijdens het Calibris-congres op 9 oktober 2008 bekendgemaakt.

Naar het oordeel van de jury onderscheiden de genomineerde leerbedrijven zich doordat ze buiten de kaders denken van hun instelling en branche. Een wijkgerichte aanpak en creatieve visie op opleiden en begeleiden vielen ook op. In de tweede ronde zal een externe jury, bestaande uit vertegenwoordigers van werkgevers-, werknemersorganisaties en Calibris, de winnaar kiezen die zich Beste Calibris Leerbedrijf 2008 mag noemen. Aan de titel is een prijs van 2.500 euro verbonden voor een onderwijsvernieuwingsproject naar keuze.

Calibris kiest jaarlijks uit haar sectoren (Zorg, Welzijn en Sport) het Beste Calibris Leerbedrijf. Om hiervoor in aanmerking te komen moet het bedrijf voldoen aan verschillende criteria op het gebied van praktijkleren. De prijs voor Beste Leerbedrijf heeft het Ministerie van OCW in 1996 voor het eerst ingesteld om het leren in de praktijk te stimuleren en onder de aandacht te brengen.
De winnaar van de Calibris-verkiezing, die op 9 oktober wordt bekendgemaakt, dingt mee naar de prijs Beste Leerbedrijf 2008. Dit is een jaarlijkse verkiezing met de winnaars uit alle opleidingssectoren (onder andere transport en logistiek, handel, techniek en groensector). Deze verkiezing wordt georganiseerd door Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven.

Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

http://www.calibris.nl