Ingezonden persbericht

Geachte redactie,

Het Platform Detailhandel Nederland organiseert 9 oktober 2008 voor de achtste maal zijn Manifestatie. De jaarlijkse bijeenkomst staat deze keer in het teken van Winkelcriminaliteit.

De resultaten van de twee onderzoeken 'Winkeliers rekenen af met criminaliteit' en "Consumentenonderzoek winkelcriminaliteit" worden dan gepresenteerd. De onderzoeken schetsen een schokkend beeld van de schade en de aangiftes. En wat vindt het winkelend publiek hiervan?

Verschillende prominente sprekers zullen een toelichting geven op de snoeiharde cijfers van het onderzoek. Het Kabinet is tijdens de Manifestatie vertegenwoordigd door gastspreker en staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk. Daarnaast zijn vele Tweede Kamerleden aanwezig. Er is natuurlijk geen betere plek om de politiek te alarmeren dan in het Perscentrum Nieuwspoort van de Tweede Kamer zelf.

De situatie rondom winkelcriminaliteit is zeer verontrustend. Naast de overvallen vormen ook winkeldiefstallen een gigantisch maatschappelijk probleem. De totale schadepost van winkelcriminaliteit bedraagt maar liefst 1 miljard euro. Om maar te zwijgen van de kosten voor politie en justitie. Alle reden dus om actie te ondernemen!

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 9 oktober in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag, van 15.30 tot 17.30 uur, met aansluitend een hapje en een drankje.

Wij rekenen graag op uw aanwezigheid en verzoeken u vriendelijk bijgaand antwoordformulier in te vullen en te retourneren aan het Platform Detailhandel Nederland.

Voor meer vragen over de Manifestatie kunt u contact opnemen met het Platform Detailhandel Nederland via 070 - 320 23 45 of aanmelden@platformdetailhandel.nl

Met vriendelijke groet,

PLATFORM DETAILHANDEL NEDERLAND

Antwoordformulier
Manifestatie 'Winkeliers rekenen af met criminaliteit'
op donderdagmiddag 9 oktober 2008 vanaf 15.30 uur
in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag
O Ja, ik (wij) zal (zullen) hierbij aanwezig (zijn).
O Helaas, ik (wij) ben (zijn) verhinderd, maar wil wel graag de persmap ontvangen op onderstaand adres.
(aankruisen wat van toepassing is)
Medium:
Na(a)m(en):
Adres:
E-mail :
Telefoonnr. :

S.v.p. retourneren naar: Platform Detailhandel Nederland
T.a.v.: Marina Roos-Jansen
Fax: (070) 327 87 97
E-mail: aamelden@platformdetailhandel.nl