Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek rond overval op pizzakoerier

Culemborg, 09-10-2008 o Woensdagavond tussen 21.45 en 22.00 uur vond op de Kastanjeboom een overval plaats op een pizzakoerier. Toen de man in die straat pizzas wilde afleveren, werd hij door vermoedelijk vier personen belaagd. Onder bedreiging gaf de pizzakoerier, van 21 jaar uit Culemborg, vervolgens een geldbedrag af. De politie, bezig met onderzoek, is op zoek naar getuigen.

De overvallers kwamen te voet op de 21-jarige af. Nadat zij een geldbedrag en enkele pizzas (in een pizzatas) buit hadden gemaakt, gingen de mannen - die donkere jassen aan hadden - er vandoor via een fietspaadje richting de Weidsteeg. Op een grasveldje in de buurt stonden vier bromfietsen klaar waarop de mannen zijn weggereden. Het slachtoffer is nog achter hen aangereden, maar raakte de laatste op de Van Diepenbronckstraat kwijt. De 21-jarige man heeft aangifte gedaan bij de politie.

Politie zoekt getuigen
De politie heeft nader onderzoek opgestart. Op de Kastanjeboom en in de directe omgeving houden agenten een buurtonderzoek.Getuigen die iets van de overval hebben gezien of gehoord, of mensen die woensdagavond omstreeks 21.45-22.00 uur de vier mannen op bromfietsen hebben zien rijden, worden verzocht hun informatie door te geven. Mogelijk kan iemand ook meer vertellen over de bromfietsen die op het grasveld werden geplaatst.
Politieteam Culemborg is te bereiken via telefoon 0900-8844. Desgewenst kan anoniem informatie worden doorgegeven bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(08)

Laatst gewijzigd 09-10-2008 18:37 | © Regio Gelderland-Zuid |