CWI/UWV: Ruim 80.000 werkzoekenden op Landelijke Banenmarkt

09/10/2008 20:49

UWV

De zesde Landelijke Banenmarkt van CWI, UWV en gemeenten is bezocht door meer dan 80.000 werkzoekenden, ruim 10.000 meer dan tijdens de vorige editie. Tweeduizend standhouders presenteerden zich op bijna honderd locaties in het land. In totaal boden zij ruim 110.000 banen aan. Dit jaar was er speciale aandacht voor mensen die al langere tijd op zoek zijn naar werk.

Behalve veel vacatures, bood de Landelijke Banenmarkt informatie en advies over alles wat met werk en scholing te maken heeft. Werkzoekenden konden hun CV laten controleren bij een CV-dokter, sollicitatietraining krijgen en online hun talenten testen. Ook waren er workshops over het starten van een eigen bedrijf en werken in het buitenland.

Op diverse locaties, waaronder Amsterdam, werden werkzoekenden die al langer zonder werk zijn door hun persoonlijk werkcoach gegidst over de banenmarkt. In Rotterdam waren de rollen omgedraaid en nodigden langdurig werkzoekenden werkgevers uit voor een sollicitatiegesprek. De deelnemende werkgevers waren positief verrast over het aantal gemotiveerde en gekwalificeerde kandidaten. Op diverse andere plaatsen brachten werkzoekenden per bus een bezoek aan werkgevers.

http://www.werk.nl

http://www.uwvnet.nl