Politie Zeeland

Persberichten 9 oktober 2008

Zeeland, 09-10-2008

OOSTERSCHELDEBEKKEN

Botsing tussen auto en bromfiets, Tholen

Op de kruising Postweg/Kettingdijk kwamen donderdagmiddag rond 17.30 uur een auto en een bromfiets met elkaar in botsing.

Een 24-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen reed in een rijtje auto's achter een langzaam rijdende graafmachine die over de Postweg reed. Op een gegeven moment sloeg zij linksaf de Kettingdijk op en zag hierbij een 18-jarige bromfietsster uit de gemeente Tholen net te laat. Zij remde nog wel krachtig maar kon een botsing niet meer voorkomen. (De bromfietsster kwam aanrijden over het fietspad naast de Postweg en reed richting Poortvliet). De 18-jarige vrouw werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar zij bleek geen letsel te hebben opgelopen. Ook de schade aan de auto en de bromfiets viel mee.


WALCHEREN


Boetes bij controles, Oost-Souburg

De politie heeft donderdagmorgen tussen 07.30 en 08.45 uur controles gehouden in Oost-Souburg.

Op het Koopmansvoetpad werden bij een vorige controle op hetzelfde tijdstip nog 20 bekeuringen, voornamelijk aan jeugdige bromfietsers, uitgedeeld. Vanmorgen werden slechts twee bromfietsers bekeurd omdat ze over het Koopmansvoetpad reden (is verboden voor bromfietsers). Ter hoogte van de kruising met de Poortugaalstraat werd gecontroleerd op fietsen over de stoep waarbij sommige fietsers rakelings langs werklui fietsen die daar aan het werk waren. Hier werden zeven boetes uitgeschreven. De politie zal regelmatig dit soort controles houden.

Automobiliste rijdt tegen boom, Arnemuiden

Op de Verlengde weg naar Veere is donderdag rond het middaguur een 68-jarige vrouw uit Arnemuiden met haar auto tegen een boom gereden.

De vrouw dacht dat een traktor haar tegemoet kwam rijden en voordat ze er erg in had, botste zij tegen een boom. De gehele voorzijde van haar auto raakte daarbij beschadigd, zijzelf bleef ongedeerd.


ZEEUWSCH VLAANDEREN


Terneuzenaar onwel achter het stuur, Hoek

Een 39-jarige Terneuzenaar is donderdagmiddag onwel geworden terwijl hij achter het stuur zat van zijn bestelauto.

Omstreeks 15.45 uur reed hij in een bestelauto met daarachter een aanhangwagen gekoppeld over de Van Wuijckhuiseweg richting de N61. Net voor de kruising werd hij onwel en verloor daardoor de controle over zijn auto. Hij reed door de berm het fietspad op waar hij ternauwernood een groep fietsers miste. Hij botste tegen enkele verkeersborden en reed op de kruising tegen de verkeerslichtinstallatie. De combinatie kwam uiteindelijk na de kruising tot stilstand in de berm nadat zijn bijrijder aan de handrem had getrokken. De bestelauto raakte aan de voorzijde beschadigd en moest worden weggesleept. De 39-jarige bestuurder en zijn bijrijder kwamen met de schrik vrij.