Gemeente Abcoude


Brandweer Abcoude oefent op wateroverlast

De vrijwillige brandweer Gemeente Abcoude, gaat samen met Waternet, ProRail en de overige lokale hulpdiensten een oefening houden onder de naam Natte tunnelbak te Abcoude. De genoemde oefening vindt plaats in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 oktober. Naast de mensen in het veld doet aan de oefening ook een aantal bestuurders mee van de genoemde instanties.

In de oefening wordt een dijkdoorbraak gesimuleerd die tot gevolg heeft dat het treinaquaduct onder het Gein dreigt onder te lopen. De brandweer en de overige instanties zullen hiertoe verschillende handelingen ondernemen, waaronder het afsluiten van een tweetal sluizen en het aanleggen van een noodwaterkering die het aquaduct tegen het stijgende water beschermd.

Enige vorm van overlast is door de oefening mogelijk, maar de betrokken instanties doen binnen het redelijke er alles aan om deze overlast tot het absolute minimum te beperken. De direct aanwonenden van het oefengebied zullen middels een brief van gemeente Abcoude op de hoogte worden gebracht van de oefening.
---

25 september 2008 Banner zorg en overlast Burgerjaarverslag2007