K.V Archivarissen


Sluitingsdatum Archieven.nl Prijs op 10 oktober

Op vrijdag 10 oktober zal de inschrijfperiode voor de Archieven.nl Prijs 2008 sluiten.
De Archieven.nl Prijs, die dit jaar voor het eerst door DE REE archiefsystemen in samenwerking met het Historisch Nieuwsblad werd uitgeschreven, verloopt zeer voorspoedig.
In de zoektocht naar de beste Historische Website van Nederland hebben zich ondertussen al (het recordaantal van) 70 historische websites aangemeld. Deze websites zijn verdeeld over de categorieën 'archiefdiensten', 'historische verenigingen', 'musea' en 'themawebsites'.

Na de sluitingsdatum zullen per categorie de beste historische websites genomineerd worden, waarna door het Historisch Nieuwsblad en een deskundige jury, bestaande uit Amanda Kluveld (historica en columniste voor het NRC Handelsblad) en Ronald van Raak (historicus en Tweede Kamer-lid) een winnaar gekozen zal worden. Deze winnaar zal in het Historisch Nieuwsblad van januari 2009 tot Beste Historische Website van 2008 uitgeroepen worden en ontvangt daarnaast een geldbedrag van 2500,-.

Staat uw website nog niet in de lijst van deelnemers? Dan heeft u nog drie weken de tijd, tot 10 oktober, om uw website alsnog aan te melden voor de Archieven.nl Prijs 2008.

Onder de aanmelders worden 25 extra prijzen verloot.

Meer informatie over de prijs vindt u op
http://www.archieven.nl:80/prijs2008/

Met vriendelijke groet,

DE REE archiefsystemen b.v.