Gemeente Zwolle

vragen Swollwacht inzake Verkeersveiligheid Voorsterweg - Westenholte

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

Zwolle, 9-10-2008

Betreft: artikel 45 vragen Swollwacht inzake Verkeersveiligheid Voorsterweg - Westenholte

Geacht College:

De Swollwachtfractie is de laatste dagen meerdere malen benaderd door inwoners van Westenholte, alsmede door weggebruikers, die van de nieuw aangelegde Voorsterweg gebruik maken. Deze weg werd op vrijdag 26 september 2008 door wethouder Cnossen aan de wijk teruggegeven en werd tegelijkertijd wéér opengesteld voor alle weggebruikers. Tijdens deze opening werd het "laatste obstakel" door wethouder Cnossen vanaf de weg opgeruimd.

Echter wat schertst de verbazing van vele Westenholtenaren e/o weggebruikers, maar ook van de Swollwachtfractie nà een bezoek aan de Voorsterweg te hebben gebracht. Langs en óp de weg staan nog vele obstakels, welke de verkeersveiligheid ernstig in gevaar kunnen brengen. Om er een aantal te noemen: rood-witte schrikhekken, geleidebakens (schrikpalen op voetplaten), midden op de rijweg geplaatste lantaarnpalen en lantaarnpalen geplaatst midden op het voetpad.

Dit alles maakt, dat Swollwacht van het College dan ook antwoord c.q. verduidelij-king hoopt te krijgen op de volgende vragen aangaande de verkeersveiligheid op de Voorsterweg in Westenholte


1. Is het uw College bekend, dat er nog vele rood-witte schrikhekken, geleide-bakens (schrikpalen op voetplaten) op deze weg geplaatst staan?
2. Is het uw College bekend, dat er enkele lantaarnpalen midden op de rijweg zijn geplaatst?
3. Is het uw College bekend, dat er een aantal lantaarnpalen midden op het voetpad van de Voorsterweg en op het voetpad richting Rozentunnel zijn geplaatst?
4. Is uw College het met onze fractie eens, dat dit obstakels zijn voor mensen die gebruik maken van rolstoelen e/o rollators?
5. Wat denkt uw College hieraan te doen?

6. Wanneer denkt uw College dat de Voorsterweg echt vrij zal zijn van alle obstakels?

Graag verneem ik van u spoedig de antwoorden.

Tevens wil onze fractie u nogmaals aandacht vragen voor het regelen van de voorrangsregeling voor fietsers komende vanaf de Westenholterbrug, t.w.: op de voorrangskruising Westenholterbrug/Voorsterweg. Op twee andere kruisingen binnen de 30-km zone, t.w.: Voorsterweg/Teunisbloemweg en Voorsterweg/Veronicaweg is deze wel geregeld, terwijl op de kruising Westenholterbrug/Voorsterweg niets is geregeld. Dat komt onze fractie dan ook vreemd voor.

Met vriendelijke groet,
Trudy Kistemaker, raadslid Swollwacht

Bron: Raadsgriffie


Datum van 22-05-2008 tot 21-11-2008