Gemeente Oldenzaal


Warenmarkt verplaatst naar Ganzenmarkt

gepubliceerd op : 3-10-2008

Een gedeelte van de warenmarkt wordt met ingang van maandag 6 oktober tijdelijk verplaatst naar de Ganzenmarkt. Het gaat om de marktkooplieden die normaal gesproken op het St. Plechelmusplein staan. De verplaatsing vloeit voort uit de afsluiting van de kruising Ganzenmarkt / Wilhelminastraat.

Door een deel van de kramen te verplaatsen kan het verkeer ook beter doorstromen in de ring Steenstraat - St. Plechelmusplein - Ganzenmarkt (voorlangs de Parel) - Gasthuisstraat. Naar verwachting keren de marktkooplieden naar hun oude plek terug zodra het kruispunt Ganzen-markt / Wilhelminastraat gereed is.

Met de verplaatsing van de warenmarkt kan men op de maandagen blijven parkeren op het St. Plechelmusplein. Vanaf maandag 6 oktober worden ook de in totaal 35 parkeerplaatsen (betaald parkeren) voorlangs De Parel en in de Gasthuisstraat vrijgegeven.

Het verkeer kan alleen op de maandagen en de zaterdagen uit het centrum wegrijden via de Gasthuisstraat en de Pastoriestraat. Beide straten zijn eenrichtingsverkeer vanaf de pleinen. Overigens wordt in de Gasthuisstraat vanaf de Ganzenmarkt eveneens eenrichtingsverkeer ingesteld.