Gemeente Oldenzaal


Gemeenteraad keurt Stadsvisie 2025 goed

gepubliceerd op : 10-10-2008

De gemeenteraad heeft in meerderheid ingestemd met de Stadsvisie 2025. Hiermee heeft Oldenzaal een document dat op hoofdlijnen beschrijft hoe de stad zich in de toekomst moet ontwikkelen.

Er zijn zes ambities geformuleerd die zich richten op de binnenstad, de bedrijvigheid, het toerisme, het woon- en leefklimaat, de verbindende rol van de gemeente en het inwonertal. "Het unieke van Oldenzaal is de combinatie van deze zes ambities", aldus burgemeester Frans Backhuijs. Hij noemt de Stadsvisie een "levend document" dat aan de hand van ontwikkelingen concreet ingevuld moet worden. "Maar de richting waar we naar toe willen is duidelijk."

De fracties van de WerknemersGroepering en de VVD stemden tegen. De WG vindt dat de Oldenzalers te weinig zijn betrokken bij de totstandkoming en dat er in het document te weinig keuzes worden gemaakt. Ook GroenLinks vindt de Stadsvisie "niet echt richtinggevend", al stemt de partij wel in met de ambities. Coalitiepartij CDA noemt de Stadsvisie een "visie van en voor Oldenzaal" en is van mening dat de gemeenteraad nog voldoende kansen krijgt om binnen de gestelde ambities keuzes te maken.

De Stadsvisie 2025 is tot stand gekomen met medewerking van de bevolking. Zij hebben sinds februari onder meer via ronde tafelgesprekken, huiskamerbijeenkomsten en internet hun mening kunnen geven. De gemeenteraad heeft al in 2005 bepaald dat er een stadsvisie moest komen.