Ministerie van Buitenlandse Zaken

Chinese delegatie verdiept zich in rol religie in Nederland

10 okt 2008 | Op uitnodiging van de mensenrechtenambassadeur (Buitenlandse Zaken) is een afvaardiging van de Chinese State Administration for Religious Affairs tussen 8 t/m 10 oktober op werkbezoek in Nederland, om kennis te maken met geloof en levensovertuiging in de Nederlandse samenleving en de rol van de overheid daarbij.

Gisteren werd de delegatie namens minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) ontvangen door de secretaris-generaal van het ministerie. Hij onderstreepte dat Nederland groot belang hecht aan de bescherming van de individuele vrijheid van geloof en levensovertuiging. Hij vroeg naar de redenen waarom Chinese bisschoppen niet is toegestaan de synode in Rome bij te wonen. Ook vroeg hij om opheldering over berichten in de media over sluiting van huiskerken.

Op het programma van de delegatie staan verder onder meer gesprekken met beleidsmakers en academici en bezoeken aan de Vrije Universiteit, het Contactorgaan Moslims en Overheid, een moskee, een synagoge en een school met leerlingen van zowel christelijke als islamitische komaf.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl