Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 10 oktober 2008

Jeugd- en Jongerenwerk De Baarsjes naar The Mall

The Mall gaat het jeugd- en jongerenwerk uitvoeren in stadsdeel De Baarsjes. Na een vergelijking van meerdere aanbieders bleek The Mall de beste kandidaat. Belangrijke punten bij de beslissing waren: wie kent de doelgroep het best en wie heeft de meest geïnspireerde plannen. The Mall voert de komende vier jaar voor De Baarsjes het jongerenwerk uit.

The Mall heeft een aansprekende en persoonlijke aanpak. Om talenten bij jongeren te ontdekken en te ontwikkelen zoeken zij met jongeren naar ieders kwaliteiten. De talenten en ideeën van de jongeren worden ingezet bij het organiseren van activiteiten. Hiermee geven ze de jongeren een belangrijke rol in hun eigen jongerenwerk en kunnen ze goed inspelen op ontwikkelingen die voor jongeren belangrijk zijn. The Mall is al 3 jaar actief in de Admiralenbuurt. Hun werk hier wordt gewaardeerd door de jongeren en door het stadsdeel.

The Mall heeft voert met succes jongerenwerk uit in alle grote steden in Nederland. Het stadsdeel heeft veel lof voor de positieve effecten van hun manier van werken. Een sterk punt is de positieve manier waarop The Mall jongeren elkaar laat helpen. Verder is er waardering voor de wijze waarop The Mall segregatie aanpakt. Stadsdeelvoorzitter Verburg: "We zijn blij dat The Mall ons jongerenwerk komt uitvoeren. Dit is een belangrijke investering in de toekomst van de jeugd in De Baarsjes. We streven naar een aantrekkelijk aanbod voor alle jongeren, waarin jongeren zich kunnen herkennen en waardoor ze hun talenten kunnen ontwikkelen."

The Mall gaat per 1 januari 2009 van start met de uitvoering van het jeugd- jongerenwerk in De Baarsjes. Het contract loopt tot en met 2012. In november stelt The Mall zich voor aan de stadsdeelraad.