PvdA Rotterdam


Heliport onder strenge voorwaarden

Vr 10 Okt 2008 - Redactie
Heliport onder strenge voorwaarden

Gister besloot de gemeenteraad tot de aanleg van helikopterhaven Heliport. Binnen de fractie van de PvdA werd uitgebreid over het plan gesproken en de voors en tegens heeft afgewogen. Onder strenge voorwaarde kon de fractie instemmen met het plan. Over de voorlopige locatie van de helikopterhaven werd verdeeld gestemd.

Stringente voorwaarden
We hebben aan de komst van de helikopterhaven stringente voorwaarden gesteld. De PvdA vind ook dat de regels strikt moeten worden nageleefd, aldus PvdA-raadslid Leo Bruijn. Het aantal vluchten wordt beperkt tot maximaal 36 vliegbewegingen tussen acht uur s ochtends en zeven uur s avonds. De vluchten worden met stillere helikopters gevlogen. Afwijking van het aantal vluchtbewegingen, routes en het gebruik van andere helikopters wordt bestraft met een boete van 10.000 per keer.

Weinig vervuiling
Buijn vindt dat de komst van Heliport geen enorme vervuiling met zich meebrengt. De dagelijkse vluchten van helikopters zullen net zoveel vervuiling met zich meebrengen als 120 autos. Over de Van Brienenoordbrug rijden iedere dag minstens 90.000 autos. Daarbij valt de vervuiling van de helikopters in het niet.