Persberichten Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht, 10-10-2008

Gewapende overval

NIEUWEGEIN Drie gewapende mannen pleegden op donderdagavond 9 oktober een overval op een winkel.

Rond 19.40 uur kwamen drie gewapende mannen een winkel aan het Kauwenhof binnen. Zij bedreigden een winkelmedewerkster en een klant en gingen er met geld vandoor. Zij renden de winkel uit. De verdachten waren drie negroïde mannen.

Na de melding gingen meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse. Enkele agenten spraken met de slachtoffers en getuigen, terwijl door andere agenten in de omgeving naar de verdachten werd gezocht. Zij werden niet meer aangetroffen.

Een klant van de winkel was zo geschrokken, dat hij een epileptische aanval kreeg. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht.

De politie houdt er rekening mee dat deze overval door dezelfde verdachten is gepleegd, die op woensdagavond 8 oktober rond 19.15 uur een overval op een winkel aan het Hoog Zandveld pleegden.

Aan getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken en die de overval hebben gezien of de verdachten hebben zien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Meisje gewond

NIEUWEGEIN Een meisje raakte op donderdag 9 oktober gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.50 uur fietste een 14-jarige meisje uit Nieuwegein over de Goudfazant, komende uit de richting van de Koningfazant. Zij fietste op de kruising met de Buizerdlaan tussen twee autos door die voor de (tijdelijke) verkeerslichten stonden te wachten. Zij verleende vervolgens geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 33-jarige automobiliste uit Nieuwegein, die met een snelheid van 20-25 km/u reed. Het meisje werd aangereden en kwam ten val. Zij werd met mogelijk hersenletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar op de Intensive Care opgenomen.

Weer met teveel op

IJSSELSTEIN Een automobilist ging op donderdag 9 oktober weer met te veel alcohol op achter het stuur zitten.

Rond 13.10 uur zagen agenten een automobilist over de Doelenstraat rijden. Eén van de agenten herkende de bestuurder als een 57-jarige bewoner van IJsselstein. De agent wist dat de man in het verleden meerdere malen met drank op achter het stuur was betrapt. Daarom kreeg de IJsselsteiner een stopteken.

De agent had een goede inschatting gemaakt. De automobilist rook naar alcohol, maar saboteerde meerdere malen de blaastest. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 475 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en omdat hij de laatste jaren vaker was aangehouden voor het rijden onder invloed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bejaarde vrouw gewond

NIEUWEGEIN Een bejaarde vrouw raakte op donderdag 9 oktober gewond bij een ongeval.

Rond 11.20 uur fietste een 76-jarige vrouw uit Nieuwegein over de parallelweg van de Noordstedeweg. Daarbij verloor zij haar evenwicht en viel tegen een auto aan. Zij liep een hoofdwond op en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht.

Auto met kenteken 69-XX-NS gestolen na inbraak

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 oktober werd bij een woning ingebroken. Daarbij werden onder andere autosleutels buitgemaakt, waarna de auto werd gestolen.

Op donderdagmorgen rond 04.30 uur werd de 34-jarige bewoner van een huis aan de Zaanseschans wakker van een geluid op de begane grond van zijn woning. Hij keek vanaf de trap naar beneden, maar zag niets bijzonders. Hij dacht dat de kat herrie had gemaakt en ging weer slapen.

Toen hij rond 07.15 uur beneden kwam, zag hij dat er was ingebroken. Daarbij waren onder andere zijn autosleutels gestolen. Vervolgens zag hij dat de auto, die hij in de straat had geparkeerd, ook was verdwenen. Het betrof een grijze Nissan Qashqai van het bouwjaar 2008 met het kenteken 69-XX-NS.

Aan getuigen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Zaanseschans of die de grijze Nissan Qashqai met het kenteken 69-XX-NS na donderdagochtend 07.15 uur hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.