Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Antwoord op Kamervragen Betalingen aan Landelijk vereniging Kleine Kernen (LvKK)
10 oktober 2008 - kamerstuk

Directie Platteland

De Voorzitter van de Tweede Kamer

der Staten-Generaal


Postbus 20018

2500 EA 's-GRAVENHAGE

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum

8 oktober 2008 2008Z03716/

DP. 2008/1329 10 oktober 2008

onderwerp 2008D09116 bijlagen

Betalingen aan Landelijk Vereniging Kleine Kernen
Geachte Voorzitter,

Hiermee stuur ik u het antwoord op het schriftelijk verzoek van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over het te laat uitbetalen van subsidies vanuit LNV aan de Landelijke vereniging voor Kleine Kernen (LvKK).

Ik vind het van groot belang dat plattelandsgemeenschappen vitaal en sterk zijn en blijven. Het versterken en professionaliseren van burgerbetrokkenheid op het platteland is daarbij cruciaal. Activiteiten van organisaties zoals de LvKK spelen daarbij een belangrijke rol. Ik draag de LvKK daarom een warm hart toe. Vanuit deze overweging is door LNV de afgelopen jaren aan enkele projecten van de LvKK medefinanciering toegekend. Deze activiteiten betreffen de uitvoering van het Plattelandsparlement, en een voorverkenning naar mogelijkheden om actief burgerschap te ondersteunen.

Voor de eindafrekening van projecten dient het LvKK een eindverslag aan LNV aan te bieden. Op verzoek van de LvKK is uitstel verleend voor het indienen van het eindverslag van het project Plattelandsparlement. Ondertussen is dit rapport ontvangen maar de eindafrekening heeft daardoor wel vertraging opgelopen. Met de LvKK zijn met enige regelmaat gesprekken gevoerd over de verslaglegging en eindafrekening van genoemde projecten. Het eindverslag van de voorverkenning Actief Burgerschap is tijdig ontvangen. Ik betreur dat de uiteindelijke eindafrekening van het project Voorverkenning Actief Burgerschap onnodig lang heeft geduurd. De betalingen zijn inmiddels verricht.

Datum Kenmerk Paraaf: Vervolgblad
10 oktober 2008 DP. 2008/1329 2

In vervolg op de voorverkenning Actief burgerschap is mijn ministerie in gesprek met de LvKK over een nieuw projectvoorstel. Mede naar aanleiding van dit voorstel is LvKK gead- viseerd met het ministerie van BZK te bezien of voor delen van het projectvoorstel via een aantal plattelandsgemeenten een aanvraag kon worden ingediend bij het nieuwe BZK programma In Actie met Burgers.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg


---- --