Politie Zuid-Holland-Zuid

10/10 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 10-10-2008 o Persberichten district II

TOUW OVER DE WEG
NIEUWLAND De politie heeft donderdag 9 oktober twee 15-jarige jongens uit Leerbroek en Nieuwland aangehouden nadat zij eerder door twee alerte burgers waren staande gehouden. De jongens hadden een touw gespannen op ongeveer 70 centimeter hoogte over de Breezijde. Bij een eerste personenauto die passeerde, klapte het touw tegen de ruitenwisser aan. Direct daarna kwam van de andere kant een bestelbus aanrijden waarbij het touw bleef hangen in de grille. Omdat het touw pas knapte, nadat er een behoorlijke kracht op was komen te staan, raakte de auto redelijk beschadigd. Beide automobilisten, een 38-jarige man uit Leerbroek en een 21-jarige vrouw uit Hoogblokland besloten na kort overleg om de mogelijke schuldigen te achterhalen. Zij reden in de richting van Nieuwland waar één van de automobilisten twee groepjes fietsers had gezien. Al snel leek het erop dat de achterste groep betrokken was bij het spannen van het touw. De automobilisten wachtten de twee verdachten op, plaatste hen achterin de bus en belden de politie. Beide verdachten hebben bekend en zijn aangehouden. Wanneer een (brom)fietser of motorrijder tegen dit touw was aangereden, had dit zeer ernstige gevolgen kunnen hebben. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau, waar zij na verhoor in vrijheid zijn gesteld in afwachting van een vervolg.

HENNEPPLANTAGE
MEERKERK De politie heeft 9 oktober een 49-jarige man uit Meerkerk aanhouden vanwege het houden van een hennepplantage. De plantage werd ontdekt door een melding van wateroverlast aan de Tolstraat. Op de begane grond kwam er water uit het plafond. Vervolgens is men op zoek gegaan naar de oorzaak en trof men op de bovenverdieping een plantage aan van zon 500-600 planten. De verdachte was aanwezig tijdens de zoektocht en kon direct worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten en wordt gehoord. De plantage is inmiddels ontmanteld.

ALCOHOL ACHTER HET STUUR
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft donderdagavond 9 oktober op de A15 een 20-jarige vrouw uit Hilversum aangehouden omdat ze met teveel alcohol in de auto was gestapt. Zij viel op door de alcohollucht bloeddoorlopen ogen. Omdat zij ook nog eens met dubbele tong sprak en onvast ter been was, moest zij de blaastest doen. Daaruit bleek dat zij als beginnend bestuurder een promillage had van 1,15 waar maximaal 0,2 is toegestaan. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

VRACHTWAGENCHAUFFEUR AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie heeft donderdagochtend 9 oktober op de Newtonweg een 34 vrachtwagenchauffeur aangehouden. Hij had eerder die dag op de Westwagenstraat met zijn vrachtwagen een beweegbare paal in de weg beschadigd en was daarna doorgereden. Omdat een getuige het kenteken had opgeschreven en de politie had gebeld, was de verdachte snel te achterhalen. Nadat hij aanvankelijk ontkende, bekende hij later. De man kreeg een boete van 250 euro.

AUTOMOBILIST NA VERKEERSCONFLICT AANGEHOUDEN
WIJNGAARDEN Een 31-jarige man uit Brandwijk is 9 oktober aangehouden op de Oosteinde in Oud-Alblas. Eerder had zich op de N214 ter hoogte van Wijngaarden een verkeersconflict voorgedaan. De verdachte had geen voorrang verleend op een rotonde en kreeg daarvoor een lichtseintje van de automobilist die voorrang had moeten krijgen. De verdachte reed vervolgens voorop, remde opzettelijk enkele keren stevig, waardoor de andere automobilist flink moest remmen. Toen deze vervolgens wilde inhalen werd hij door de verdachte naar links gedrukt en dreigde een frontale botsing met een tegenligger. De verdachte is door deze en andere automobilisten achtervolgd. Uiteindelijk hebben zij hem staande kunnen houden in Oud-Alblas waar de politie is gewaarschuwd en de man is aangehouden. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.