Politie Zuid-Holland-Zuid

10/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 10-10-2008 o Persberichten district I

DRIE AANHOUDINGEN IN VERBAND MET OPLICHTING
DORDRECHT De politie heeft woensdag 8 oktober op de Mijlweg in s-Gravendeel drie mannen uit Dordrecht aangehouden in de leeftijd van 21, 47 en 48 jaar. De mannen worden ervan verdacht diverse vestigingen van een winkel in bouwmaterialen te hebben opgelicht. Eén van de mannen bestelde de artikelen onder een valse naam en adres. De Dordse vestiging van het bedrijf stuurde een factuurbevestiging naar de juiste man, die aangaf niets besteld te hebben. Vervolgens heeft de winkel de politie ingeschakeld. Al snel bleek dat onder dezelfde valse naam bij diverse vestigingen van de winkel spullen waren besteld en afgeleverd. Woensdag 8 oktober is aan de Mijlweg de bestelling afgeleverd en heeft de politie drie verdachten ter plaatse aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze in verzekering zijn gesteld.

TWEETAL STEELT VOOR 859 EURO AAN KLEDING
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmiddag 9 oktober twee winkeldieven aangehouden in een warenhuis aan de Voorstraat. De 41-jarige vrouw en het 16-jarige meisje moeder en dochter, beiden uit Hendrik-Ido-Ambacht stalen voor 859 euro aan kleding in de winkel. Ze werden betrapt door personeel toen de twee het pand wilden verlaten, de alarmpoortjes gingen af. Door het warenhuis is aangifte gedaan. De twee dievegges zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn zij in vrijheid gesteld in afwachting van een vervolg.

(STUDIE)TEST
DORDRECHT Een 21-jarige vrouw uit Gorinchem is op donderdagmiddag 9 oktober in een winkel aan het Bagijnhof in Dordrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongedame stal vrij opzichtig een set kunstnagels. Dit werd gezien door het personeel die de 21-jarige tegenhield en de politie inschakelde. Ze werd meegenomen naar het politiebureau waar de vrouw verklaarde dat ze expres op een opvallende manier iets had gestolen. Voor haar studie HBO-rechten wilde ze zelf meemaken hoe de procedure werkt met betrekking tot het aanhouden en behandelen van een verdachte. Dit in plaats van de verhalen van een ander aan te horen. Ze kreeg een boete van 150 euro en een winkelverbod.

RIJDEN DOOR ROOD LICHT
DORDRECHT De politie heeft donderdag 9 oktober op de Burgemeester de Raadtsingel, de Pieter Zeemanweg, de Krispijnseweg en de Provincialeweg gecontroleerd op het rijden door rood licht. Dat leidt tot gevaarlijke situaties voor andere weggebruikers. Nog even snel doorrijden betekent bijvoorbeeld bij een aanrijding met een fietser met een snelheid van 65 kilometer dat de fietser een overlevingskans heeft van niet meer dan 15 %. Op de De Raadtsingel werden 6 bestuurders bekeurd, op de Provincialeweg, de Krispijnseweg en de Zeemanweg bleek gedurende de controle gelukkig niemand door rood licht te rijden. Iedere overtreder kan een bekeuring van 150 euro tegemoet zien.

INTEGRALE TRANSPORTCONTROLE LEVERT 12 BEKEURINGEN OP Dordrecht - Een integrale transportcontrole op de Laan van Londen heeft op 9 oktober 12 bekeuringen opgeleverd. Motoragenten haalden achttien vrachtwagens van de autosnelweg A16 en dirigeerden ze naar een parkeerplaats. Daar werden de voertuigen gecontroleerd op radioactiviteit, werden ze gewogen en werden gescand door de Douane. Vervolgens controleerde de politie op diverse zaken, waaronder de juiste papieren, remmen, rijbewijs, verlichting, alchoholgebruik, etc.

Van de achttien vrachtwagenchauffeurs werden er 12 bekeurd. Dit gebeurde onder meer wegens niet goed vast zittende lading (2x), niet in orde zijnde verlichting, niet goed werkende remmen, overschrijding van de rijtijdenwet en onjuiste papieren.
Aan de controle namen, naast de Politie Zuid-Holland-Zuid, deel: Inspectie Verkeer en Waterstaat, Douane, Provincie Zuid Holland, VROM inspectie, RDW en Korps Landelijke Politiediensten.