Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 10-10-2008

Politie spreekt van een 'fijne' sfeer in het centrum van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vanmorgen belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een fijne sfeer. De politie verrichte in totaal twee arrestaties. Vier centrumbezoekers ontvingen een bekeuring voor onder andere wildplassen en het nuttigen van alcohol op de openbare weg.

Op de Paleisring hebben agenten vanmorgen even na 01.00 uur een 19-jarige inwoner uit Terneuzen aangehouden voor het geven van aanstoot tot wanordelijkheden. De politie werd geïnformeerd dat een groepje jongeren ruzie met elkaar zochten. De camera's werden gericht waarna agenten een onderzoek instelden. Op de Paleisring troffen ze de verdachte aan met een fietsketting in zijn handen. De man is
aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Op de Heuvel hebben agenten even na 04.00 uur een 20-jarige man uit Hilversum aangehouden. Nadat de politie hem bekeurd had voor het wildplassen gedroeg de man zich vervelend. Na hem diverse keren gevraagd te hebben te vertrekken voldeed hij daar niet aan. Hij mocht vervolgens mee naar het bureau voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden. Wie het centrumgebied bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik hoort daar niet bij! Bij zulke overlast komen agenten direct in actie. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Politie arresteert Tilburger met vuurwapen

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 23.15 uur in een
horecagelegenheid aan de Korvelseweg een 33-jarige Tilburger
aangehouden voor het overtreden van de Wapenwet. De politie trof tijdens onderzoek een vuurwapen bij de man aan. Het wapen is in beslag genomen.

Naar aanleiding van ontvangen informatie stelden agenten op grond van de Wapenwet gisteravond een onderzoek in bij een horecagelegenheid aan de Korvelseweg. Op het moment dat de politie arriveerde waren er 13 bezoekers aanwezig, waaronder de verdachte. Tijdens de controle troffen agenten bij hem een geladen vuurwapen aan. Hij droeg het wapen in zijn broeksband. De man is op het bureau ingesloten.

Medewerkers betrappen winkeldief

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 18.45 uur in de Girostraat een 35-jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van een sportzaak in de Heuvelstraat spraken hem bij het verlaten van de winkel aan, toen het alarm van het deurpoortje in werking trad. Op het moment dat de verdachte de benen nam, zetten de medewerkers de achtervolging in. Het lukte hen de verdachte in de Girostraat te achterhalen en de tas met daarin een gestolen sporttrui te
bemachtigen. Gewaarschuwde agenten namen het van de medewerkers over en hielden de verdachte op straat aan.

Politie houdt man aan voor diefstal uit personenauto

GOIRLE - De politie heeft gisterochtend rond 07.45 uur in een woning in Goirle de 20-jarige bewoner aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 19 augustus jl een diefstal te hebben gepleegd uit een auto op de Nieuwkerks Baantje.

Op dinsdag 19 augustus jl. werd een 27-jarige Goirlese vrouw het slachtoffer van een verkeersongeval. De vrouw reed als bestuurster van een auto op de Nieuwkerks Baantje tegen een boom. Ze werd in een woning in de nabije omgeving opgevangen in afwachting op een
ambulance. Tijdens het wachten zag een vriend van het slachtoffer dat een onbekende man bij haar auto stond. Toen de vriend poolshoogte ging maakte de onbekende man zich uit de voeten. De ruiten van de auto waren vernield en de geluidsinstallatie hing uit het dashboard. Diverse cd's waren verdwenen. De politie stelde een onderzoek in waarbij de verdachte in beeld kwam. De Officier van justitie verleende toestemming om hem buiten heterdaad aan te houden.

Onder invloed verkerende automobilist rijdt tegen geparkeerde auto

TILBURG - De politie heeft gisteravond tegen 22.00 uur op de
Apennijnenweg een 37- jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten stelden een controle in nadat de man met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden was. Een indicatieve blaastest wees uit dat hij teveel gedronken had. Op het bureau bleek dat de man 295 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een bekeuring en een rijverbod mocht hij na verhoor vertrekken.

Politie houdt drietal aan voor bedreiging

OISTERWIJK - De politie heeft gisteravond rond de klok van 21.45 uur in het asielzoekerscentrum drie bewoners van 25, 26 en 31 jaar aangehouden voor bedreiging. Een 34-jarige medewerkster deed daarvan aangifte. Het slachtoffer sprak het drietal aan toen ze een ruimte inliepen die op dat moment niet bestemd voor de verdachten was. Er ontstond een woordenwisseling tussen de medewerkster en de mannen. Andere aanwezigen grepen in het probeerden de woordenwisseling te sussen wat niet lukte. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachten de medewerkster bedreigden

Auteur: Desirée Brabers