Provincie Groningen

Hoe gezond is de basisschool? 10 oktober 2008

Veel leerkrachten en kinderen worden ziek op school en kinderen kunnen in bedompte lokalen niet goed leren. Daar is iets aan te doen. Daarom organiseren de GGD Groningen, het Astma Fonds en de provincie Groningen in oktober vier informatiebijeenkomsten over een gezond binnenmilieu en over energiebesparing. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders, leerkrachten en directies en besturen van alle basisscholen in de provincie Groningen.

De bijeenkomsten zijn geregeld in samenwerking met het Samenwerkingsverband Groningen*. De bijeenkomsten bestaan uit een informatiemarkt en een aantal lezingen. Bezoekers krijgen informatie over de gevolgen van een bedompte lucht in klaslokalen en wat daaraan gedaan kan worden. Ook wordt ingegaan op energiebesparing op scholen en de landelijke ontwikkelingen op dit gebied. Verder worden tips gegeven over wat ouders en leerkrachten zelf kunnen doen om het binnenmilieu op hun school te verbeteren.

Waar en wanneer zijn de bijeenkomsten?

14 oktober - Groningen: Martini ziekenhuis
16 oktober - Stadskanaal: Refaja ziekenhuis
28 oktober - Delfzijl: Delfzicht ziekenhuis
30 oktober - Winschoten: SBO Delta, Bovenburen 76

De informatiemarkt begint steeds om 19.00 uur en de lezingen om 19.30 uur. Schooldirecties en -besturen, leerkrachten en ouders zijn van harte welkom, opgave vooraf is niet nodig.


* Astma Patiënten Vereniging VbbA/LCP, Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem en Stichting Voedselallergie

10 oktober 2008