Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


10 okt 2008

Gemeente Rotterdam enthousiast over barometer Rotterdam-Rijnmond

Colo en de Dienst Jeugd Onderwijs en Samenleving van de gemeente Rotterdam hebben voor de tweede keer een speciale barometer van de stageplaatsen en leerbanenmarkt gemaakt voor de regio Rotterdam Rijnmond. Deze werd op 8 oktober tijdens de Dag van de Stage gepresenteerd.

De barometer geeft de situatie van de Rotterdamse arbeidsmarkt weer. Het geeft aan in hoeverre vraag en aanbod van stageplaatsen goed op elkaar aansluit. Het is een waardevol instrument voor decanen en andere adviseurs die jongeren kunnen helpen de juiste keuze te maken voor een beroep met toekomst in de Rotterdamse regio.

In barometer Rotterdam-Rijnmond wordt duidelijk dat er een enorm overschot is aan stageplaatsen in een aantal groeisectoren in Rotterdam. De bedrijvigheid in de haven en de ontwikkeling van de tweede Maasvlakte geven goed aan waar de kansen op werk liggen in de toekomst. Dit gaat met name om beroepen in de techniek, procesindustrie, handel en transport en logistiek. Maar ook de manier waarop de stad zich ontwikkelt biedt kansen voor een aantal sectoren, vooral in de zorg en de horeca. En laten we de winkels niet vergeten. De barometer toont een grote behoefte aan personeel in de detailhandel.

Wethouder Dominic Schrijer legt in een interview met de Onderwijsradio (www.onderwijsradio.nl) uit waarom de informatie uit deze barometer zo waardevol is.

Het interview is op mp3-formaat te beluisteren.
*

*

*

*

*


* verschillende data 2008 en 2009
Wegwijs in de wereld van creatieve technologie in educatie

* 10-10-2008
Dag van de Beroepskolom (mbo-hbo)
* 13-10-2008
Ambulante begeleiding in het mbo