Duizenden mantelzorgers gratis naar Marco Borsato

16/07/2008 09:08

UVIT

Mantelzorgers uit het hele land worden uitgenodigd door verzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias. Op vrijdag 10 oktober 2008 kunnen circa 2.500 mantelzorgers en hun introducés gratis naar het Gelredome te Arnhem voor het eerste Wit Licht concert van Marco Borsato. Op deze manier wil de verzekeraar een belangrijke groep uit de samenleving een speciale avond bezorgen en de erkenning voor mantelzorg laten zien.

Vanaf 15 juli 2008 kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via www.unive.nl/witlicht. Op deze webpagina kunnen mantelzorgers, of hun familieleden en vrienden een e-mailadres achterlaten waarop zij nader worden geïnformeerd over deze actie.

Martin Bontje, lid van de Raad van Bestuur van Univé-VGZ-IZA-Trias: "Mantelzorgers verdienen meer erkenning van onze samenleving dan ze nu ontvangen. Wij ondersteunen mantelzorgers graag en organiseren door middel van ons Maatschappelijk Betrokken Ondernemen programma respijtactiviteiten voor mantelzorgers en hun naasten. We vinden deze concertavond een unieke gelegenheid om iets concreet voor mantelzorgers te doen en ze te laten genieten."

Ook Marco Borsato zet zich graag in voor mantelzorgers. Borsato: "Mantelzorgers zijn de stille krachten van onze samenleving. Die staan bijna altijd klaar voor een ander en hebben vaak niet veel tijd voor zichzelf. Univé zet juist deze mensen op 10 oktober in het zonnetje! En ik beloof mijn uiterste best te doen om er een onvergetelijke avond van te maken!"

In Nederland zorgen maar liefst ruim drie miljoen mensen voor een ziek familielid, vriend, buurvrouw of andere naaste. Mantelzorgers werken vaak in de anonimiteit, waar wel grote verantwoordelijkheid op rust. Dit werk kan van een familielid of vriend(in) psychisch, emotioneel of lichamelijk veel vragen. Daarom is het nodig dat een mantelzorger ook tijd voor zichzelf heeft.

Ondersteuning van mantelzorgers is een belangrijk onderwerp binnen Univé-VGZ-IZA-Trias. Zo zijn speciale webkranten voor mantelzorgers in het land opgezet en ontvangen mantelzorgers speciale vergoedingen in de Univé aanvullende verzekeringen. Bontje: "Deze concertavond biedt ons de mogelijkheid om het thema mantelzorg zowel binnen als buiten ons bedrijf meer aandacht te geven."

Univé Verzekeringen heeft zich als partner verbonden aan het project Wit Licht van Marco Borsato.





http://www.unive.nl/witlicht

http://www.uvit.nl/