Ingezonden persbericht



1 jaar Holiday Inn Amsterdam Schiphol te Lijnden Hotel Hangt naar Kunst

Lijnden 24 september

Het Holiday Inn Amsterdam Schiphol te Lijnden viert op vrijdag tien oktober aanstaande haar één jarige bestaan met een bijzonder thema: 'de kunst van.' Gasten worden getrakteerd op diverse 'onderdelen' van het hotel, waarin 'de kunst van..' een duidelijke rol speelt. Eveneens binnen dit thema onthult Hans Kazan een speciaal voor het Holiday Inn Amsterdam Schiphol geschilderd schilderij, dat gemaakt is door internationaal erkende multidisciplinaire kunstenaar Charles Hubert Jansen. Charles Hubert heeft in samenspraak met het Holiday Inn Amsterdam Schiphol een bijzonder vierluik geschilderd, met een totale breedte van 12 meter. Het vierluik is dusdanig ontworpen dat het aansluit op zowel de thematiek van het hotel: licht, lucht en ruimte, als op de iconen van Holland zelf.

Maurice J. Jansen, General Manager van het Holiday Inn Amsterdam Schiphol te Lijnden over de verjaardag en het te onthullen vierluik: "We hebben afgelopen jaar hard gewerkt om ons hotel nog beter en aantrekkelijker te maken voor al onze bezoekers. Ik denk dat wij daarin volop zijn geslaagd en ik denk ook dat het unieke schilderij in onze Grand Café dat zeker symboliseert. Ik ga vol vertrouwen en met dan 100% enthousiasme, samen met ons team het nieuwe jaar in".

Charles Hubert zegt zelf over zijn schilderij:"Ik probeerde me voor te stellen wat een buitenlandse toerist ziet of zou zien als hij of zij aan Holland denkt. Van al deze impressies heb ik een compositie gemaakt. Verder heb ik een diepe buiging gemaakt voor onze rasschilders zoals Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn. Want zij vormen tenslotte een belangrijk visitekaartje van Nederland. Naast deze elementen is er natuurlijk veel ruimte voor Hollandse luchten, wolken en ons bijzondere Oranje gevoel van verbroedering bij Koninginnedag en voetbal. Ik hoop dat dit schilderij mensen uitnodigt om iets langer te blijven kijken. Dat het voor mensen die tijdens het drinken van een kopje koffie in het Grand Café van het Holiday Inn Amsterdam Schiphol een rustpunt en een beleving visie van ons hotel verbeeld."

Over Charles Hubert Jansen
Charles Hubert Jansen heeft zijn opleiding genoten aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag van 1980 tot 1985. De toen nog vijfjarige opleiding in de disciplines die men tekenen, schilderen en vrije grafiek noemde. Inmiddels 23 jaar verder heeft Charles Hubert Jansen exposities in binnen- en buitenland gehad en zich ontwikkeld tot een multidisciplinaire beeldende kunstenaar met vele opdrachtgevers en ervaringsvelden.

Improve Communication Network

"Pand Noord"

Meeuwenlaan 98-100

1021 JL Amsterdam

Phone +31 (0)20 715 53 30

Fax +31 (0)20 715 53 39

E-mail tobias@improve-network.com

Website www.improve-network.com


---- --