Gemeente Bronckhorst
---

Burgemeester Aalderink reikt op 10 oktober a.s. aan Vordenaar H.W. Brummelman een koninklijke onderscheiding uit

Uit handen van burgemeester Henk Aalderink ontvangt de heer H.W. Brummelman uit Vorden op 10 oktober 2008 een koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau). De heer Brummelman krijgt de onderscheiding uitgereikt tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van Touwtrekvereniging Vorden (in café/restaurant 't Wapen van Medler in Vorden om 20.00 uur).

De heer H.W. Brummelman maakt(e) zich verdienstelijk voor de plaatselijke samenleving door met name zijn activiteiten voor Touwtrekvereniging Vorden. Zo was hij in 1958 medeoprichter en is hij sindsdien bestuurslid van de touwtrekvereniging. In de periode 1965-1968 leverde hij een grote bijdrage aan het ombouwen van een schoolgebouw naar clubgebouw voor de vereniging. Hij heeft onder meer het sanitair en de elektra aangesloten en tegels gezet. Later zijn nog een trainingshal, kleedruimtes en een schietlokaal bijgebouwd. Ook hiervoor verzette hij veel werk. Met zijn werkzaamheden voor de vereniging is de heer Brummelman sinds eind jaren 50 4 tot 5 uur per week bezig.

Het mag duidelijk zijn dat hij zich hiermee geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen. De aard, duur, diversiteit, maatschappelijke betekenis en uitstraling van zijn activiteiten hebben tot de koninklijke onderscheiding geleid.

Voor het bovenstaande geldt een embargo tot 20.00 uur op 10 oktober a.s.

Als persrelatie bent u van harte welkom om tijdens de uitreiking van de onderscheiding aanwezig te zijn.

Hengelo (Gld), 8 oktober 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --