Politie Amsterdam-Amstelland



GETUIGEN OPROEP / Hoofdweg/Postjesweg (10/10/08)

Op donderdagmiddag 2 oktober, rond halfeen, heeft er een ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Hoofdweg met de Postjesweg, waarbij een 38-jarige fietser zwaargewond raakte aan zijn linkerbeen.

De aanrijding werd veroorzaakt doordat een bromfietser vanuit tegenovergestelde richting over het fietspad reed. Een vrouw die op dat moment de man op haar fiets passeerde moest uitwijken naar rechts waardoor de mannelijke fietser ten val kwam.

De bromfietser heeft even stilgestaan, maar heeft de komst van de politie vervolgens niet afgewacht.

De politie is op zoek naar deze bromfietser die voldoet aan het volgende signalement:

Een man, vermoedelijk van Turkse of Marokkaanse afkomst, ongeveer 40 â 45 jaar oud, breed postuur en circa 1.70m. lang. Verder had de man een stoppelbaardje en sprak hij Nederlands met een accent.

De man was gekleed in een wit- cq. lichtkleurig trainingspak met een donkere streep op de mouw.

Zijn bromfiets was van een ouder model met twee pedalen aan weerszijden, oranjeachtig van kleur en had een gele kentekenplaat. De man droeg een open valhelm, waardoor zijn gezicht goed is gezien.

De politie spreekt graag met getuigen van dit ongeval of mensen die de identiteit kennen van de bromfietser. Hen wordt dringend verzocht te bellen met het algemene politienummer:

0900 â 8844.