Dexia Bank


Dexia Foundation Belgium steunt palliatieve zorg

10/10/2008

In het kader van de vierde "Werelddag van de palliatieve zorg" op 11 oktober maakt Dexia Foundation Belgium een balans op van zijn acties op dat vlak.

Dexia Foundation Belgium is een vzw die sinds 2005 de initiatieven op het gebied van sociale sponsoring van Dexia in België bundelt. Een van de belangrijkste activiteitspijlers van de Foundation is de steun aan palliatievezorgeenheden die verbonden zijn aan Belgische ziekenhuizen.

In dat opzicht ondersteunt de Dexia Foundation in oktober de volgende activiteiten:


- het colloquium "Soins palliatifs, éthique et plurisdisciplinarité" georganiseerd door CEDORES (1) en de Fédération Wallonne des Soins Palliatifs, dat plaatsvindt van 9 tot 11 oktober in de universiteit van Bergen (info: www.cedores.be Externe link );


- het symposium "Sterven... geen kinderspel. Kinderen betrekken bij palliatieve zorg" georganiseerd door de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen, op 11 oktober 2008 in Leuven (info: www.palliatief.be Externe link ).

De Dexia Foundation steunt al drie jaar verschillende investeringsprojecten in palliatievezorgeenheden die verbonden zijn aan Belgische ziekenhuizen. Sinds 2005 financierde de Foundation 27 projecten over het hele land, voor een totaalbedrag van 348.000 euro.

De gefinancierde projecten komen tegemoet aan de fysieke, psychische of spirituele behoeften van de patiënten en hun familie en dragen bij tot een betere levenskwaliteit. Enkele voorbeelden van gefinancierde projecten: aangepaste badkuipen, houten ziekenhuismeubels voor de kamers, de aanleg van tuinen, de inrichting van gezellige ruimtes waar kinderen opgevangen worden die in de zorgeenheid op bezoek komen bij een familielid, renovatie en decoratie van ontspanningsruimten voor de patiënten, een schoonheidsspecialiste voor de patiënten van palliatievezorgeenheden, enz.

(1): CEDORES = Centre de Documentation et de Recherche Sociales

Voor meer info : Dexia Foundation - Alexandra Van Hemeldonck

Tel : 02 222 14 42 - Info@dexiafoundation.be - www.dexiafoundation.be Externe link