Crawford introduceert 101 Dock Management


- Optimale logistieke verkeersstroom en efficiency in het warehouse

HEERHUGOWAARD, 20081010 -- Crawford BV uit Heerhugowaard introduceert het Crawford 101 Dock Management - een systeem voor het efficiënt coördineren van vrachtwagenverkeer en laad- en losactiviteiten. De grootste uitdaging vandaag de dag voor professionals in de toevoerketen is de goederen op het juiste tijdstip, op de goede plaats te krijgen èn tegen de juiste prijs. Op dit moment zijn laad- en loszones knelpunten in het supply chain proces.

Efficiënt laden en lossen bespaart tijd en geld voor alle partijen in het gehele laad- en losproces. Verbetering van levertijden en levernauwkeurigheid, toename van de omloopsnelheid van de voorraad en vermindering van operationele kosten zijn dagelijkse uitdagingen voor supply chain organisaties. Crawford 101 Dock Management is een instrument dat deze organisaties ondersteunt bij deze uitdagingen en dat uiteindelijk tot een verbetering van 20% van de warehouse efficiency leidt.

Verminder wachttijd
Vrachtwagenchauffeurs besteden meer dan 25% van hun tijd aan het wachten op beschikbare laad- en losplaatsen. Om dit probleem op te lossen breiden sommige organisaties de openingstijden uit. Maar deze oplossing betekent extra kosten, bijvoorbeeld voor het inhuren van meer personeel. Door vrachtwagens naar de beschikbare laad- en losplaatsen te leiden, resulteert het Crawford 101 Dock Management in een optimaal gebruik van het warehouse op de reguliere openingstijden. Door het gebruik van een intelligent reserveringssysteem, vermindert de wachttijd voor vrachtwagens.

Analyseer de verkeersstroom
Crawford 101 Dock Management meet laad- en lostijden, bezettingsduur en cycli per laad- en losplaats van warehouses en logistieke centra. Deze cijfers, in termen van vrachtwagenladingen en m², zijn belangrijk bij het inschatten van de benodigde warehousecapaciteit en maken een nauwkeurige planning en optimalisatie van laad- en losplaatsen mogelijk.

Evalueer resultaat
Voor meer efficiency bij het laden en lossen wordt er bekeken of de laad- en losplaatsen voldoen aan de vereisten van het vrachtwagenverkeer die hierbij nodig zijn. Toepassing van het Crawford 101 Dock Management brengt belangrijke informatie over de laad- en losplaatsen aan het licht die als evaluatie gebruikt kan worden.

Crawford 101 Dock Management - voordelen
Al met al is Crawford 101 Dock Management een beslissingsondersteunend systeem dat professionals in de toevoerketen ondersteunt bij de vervulling van cruciale wensen. De belangrijkste voordelen zijn:

* Tot 20% verbetering van het distributiecentrumrendement
* Tot 20% vermindering van de wachttijd voor vrachtwagens
* Milieuvriendelijk - reductie van CO2 en energieverlies
* Verbeterd terreinbeheer
* Terugverdiend in minder dan één jaar

Crawford is internationaal marktleider op het gebied van industriële deuren en logistieke oplossingen. Het zorgvuldig geselecteerde programma met deuren en dock equipment, gecombineerd met een grote knowhow en een ongeëvenaarde serviceverlening, is de reden waarom reeds meer dan en miljoen klanten de voorkeur geven aan Crawford als leverancier van oplossingen waar zij altijd op kunnen bouwen, dag in dag uit.





Ingezonden persbericht