Gemeente Bronckhorst

Gemeente Bronckhorst heeft bladkorven weer geïnstalleerd

Inwoners kunnen bladafval gratis kwijt op 150 plaatsen

Vanaf 10 oktober a.s. staan ze weer op 150 plaatsen in de gemeente Bronckhorst (nagenoeg alle kernen en buurtschappen zijn voorzien, gebieden buiten de bebouwde kommen niet, bewoners daar composteren veelal): de speciale, tijdelijke bladkorven waarin inwoners het bladafval uit hun tuin gratis kunnen deponeren. De gemeente vindt het belangrijk inwoners voldoende mogelijkheden te bieden om hun afval gescheiden in te kunnen leveren, de korven voor het bladafval zijn hiervan een voorbeeld. Een overzicht van de plaatsen waar alle bladkorven in Bronckhorst te vinden zijn, staat op www.bronckhorst.nl onder afvalsite. Voor de bladkorven gelden de volgende voorwaarden: . alleen te gebruiken tussen 08.00 en 22.00 uur
. alleen bladeren, dus geen plastic of papieren zakken . geen tuinafval zoals onkruid, grasmaaisel of afstervend loof; dit hoort in de groene container . als de container vol is, bladafval s.v.p. weer meenemen. Achterlaten buiten de korven is niet toegestaan! Gebeurt dit te vaak dan is de gemeente genoodzaakt de korf te verwijderen!

De gemeente plaatst de korven aan het begin van de herfst en na de bladperiode (vlak voor de kerst) worden de korven weer weggehaald tot volgend jaar. De gemeente ledigt de korven wekelijks.

Hengelo Gld., 3 oktober 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

---- --