Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Bewonerspanel schoonheid op straat

10 oktober 2008
Het bewonerspanel van De Baarsjes heeft in september voor een tweede keer haar oordeel kunnen geven over de schoonheid op straat. Van de 271 subpanelleden deden er dit keer 187 mee. Dat is een respons van 72%. Het gemiddelde rapportcijfer: een 6,1.

Bij de eerste enquête in mei was dit een 5,9. Net als in mei liepen de gemiddelde rapportcijfers per buurt uiteen. De Does, Tromp en Geuzenbuurt scoorde het hoogste met een 6,5. De Postjesbuurt die in mei het hoogste scoorde met een 6,4, kreeg nu een 6,0. De Chassébuurt kreeg net als vorige keer het laagste cijfer maar scoorde wel beter. Het cijfer klom van een 5,6 naar een 5,8. Over de schoonheid van de ruimte rond afvalcontainers is men in alle buurten slecht te spreken.

Men ergert zich (nog steeds) het meest aan zwerfvuil op straat en aan volle vuilcontainers / afvalbakken. Aan hondenpoep lijkt men zich minder te ergeren dan in mei. Dit percentage zakte van 54% naar 45%.

Net als in mei hebben de panelleden weer volop concrete meldingen en ideeën doorgegeven. Alle opmerkingen worden nagelopen en zo nodig doorgestuurd naar de afdeling Beheer Openbare Ruimte.