Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nieuw: Bootje Varen met Soulrock, Vuig* en Stekker
Ga je mee bootje varen?

Het roemruchte schip is weer aangemeerd in het noordelijke deel van Amsterdam. Onder de naam MS Stubnitz presenteert deze rauwe locatie verschillende concepten, waaronder het nieuwe Bootje Varen. 10 oktober 2008 is het alle hens aan dek op de Stubnitz.

Soulrock, Stekker en Vuig* hijsen deze avond gezamenlijk de zeilen om een onvergetelijke vaart te creëren. Schots, scheef en doorleefd zal de romp op de golfen kletsen. Serieuze mensen mogen deze avond aan wal blijven staan. Dat moge duidelijk zijn.

Het idee achter Bootje Varen is heel simpel. Zo simpel als de naam. Gezelligheid gezelligheid gezelligheid. Na al die ruwe zeeslagen is het tijd om eens flink de broek op half 10 te hangen. En het liefst lekker rauw en met een flinke korrel zout. Of zeg maar gerust een flinke zak zout.

Alle hens aan dek!

Met behulp van de twee kajuiten die de MS Stubnitz rijk is, vormt zich een line up die zelfs een doorgewinterde zeebonk achter zijn oren doet krabben.

Vuig*, de organisatie voor tuig en anderszins vuige mensen, heeft de beste schippers niet aan wal laten staan en zo een funky-techno line up weten samen te stellen. Kisakye & Moraalridder, bekend van de legendarische werfkelderfeesten, trappen de avond gedurfd af met diepe platen die ternauwernood de zeebodem weten te ontwijken. Sputnik-resident Robert Powlson neemt zijn golvende groove platen mee aan boord en Oliver Kucera, producer en technopiraat van de bovenste plank, zet een extra zeil bij met zijn energieke live set. Als eerste stuurman heeft Darko Esser de taak om de boot drijvend te houden met zijn gewaardeerde technobeats, zodat Anoesjka met haar sexy sound en mixtechnische finesse het schip kan laten swingen tot het eind.

In de tweede ruimte is het aan Soulrock en Stekker om de boot te laten kapseizen. De warme line-up die door hen wordt opgediend is niets minder dan een zoete inval van scherpe soundbytes met een techhouse flow. Als vrouwelijke matroos staat Sandrien haar mannetje, met haar uplifting sound blaast zij het dek aan kant, zodat er niet gezwabberd hoeft te worden door dekzwabbers Patski Ping & Armin Pillen. Zij hebben namelijk de handen vol om de matrozen aan het werk te houden. In de uitkijkpost zit Nuno dos Santos, die door middel van zijn aanstekelijke house de koers aan geeft. Aangezien er iemand het knechtje moet zijn maakt Carlos Valdes zich hard voor promotie door zijn beste mixtechnieken ten gehore te brengen. Omdat de schrale zeelucht hongerig maakt moet er ook goed worden gegeten. Kok Pitto zorgt in zijn kombuis voor een stevige scheepsmaaltijd vol kant en klare house.

Mocht het eten je niet bevallen, dan is er de mogelijkheid om het te ruilen in het 'Ruilhuisje'! Ook voor gestreepte zeeoutfits kun je terecht bij dit gezellige hoekje. Schroom vooral niet om je eigen accessoires mee aan boord te nemen. En bedenk, mocht het geruilde artikel niet naar jouw smaak zijn, dan kielhaal je het toch gewoon?!

Dat en meer op Bootje Varen. Voor 10 euro ben je binnen, en vanaf klokslag 12uur 's nachts is het dek geopend. En Stekker en Vuig zouden Stekker en Vuig niet zijn als er ook een afterparty in de lucht zou hangen. Kortom, vrijdag 10 oktober gezellig naar de Stubnitz, en zaterdagmiddag 11 oktober weer veilig thuis!

Korte info:

Bootje Varen
10 oktober 2008

Vuig*Schuit:
Darko Esser
Robert Powlson
Oliver Kucera (live)
Anoesjka
Kisakye & Moraalridder

Vreemde Kajuit:
Sandrien
Carlos Valdes
Pitto & Nuno dos Santos
Patski Ping & Armin Pillen

Locatie: MS Stubnitz, NDSM Haven, Neveritaweg 44, Amsterdam (route)
Tijd: 23.59 - laat
Entree: ¤10,-

Meer info:
http://www.vuigtuig.nl
http://www.zoekjestekker.nl
http://www.soulrock.net
http://www.stubnitz.com

artwork:
http://www.versvermaak.nl/images/bootje-varen-back-web.png

http://www.versvermaak.nl/images/bootje-varen-front-web.png

http://www.youtube.com/watch?v=9z9gtUtCm_8

En hoe het mis ging......
http://www.youtube.com/watch?v=su46dl4U-BU