Ingezonden persbericht

Nicaraguaanse muurschilder voltooit werk in Rijswijk

Burgemeester Ineke van der Wel-Markerink is vrijdagmiddag 10 oktober 2008 om 14.15 uur aanwezig bij de oplevering van een muurschildering op de Wethouder Brederodeschool.

Vanaf begin september trekken twee Nicaruaguaanse muurschilders langs de steden in Nederland die een vriendschapsband hebben met een stad in Nicaragua. Rijswijk heeft sinds 1990 een vriendschapsband met de stad Condega. De kunstenaarsschool Fun-Art in Estellí leidt schilders op om les te geven aan kinderen in Nicaragua. Cathy Centeno, muurschilder uit Estellí, heeft afgelopen week een muurschildering aangebracht op een buitenmuur van de Wethouder Brederodeschool.
Leerlingen van groep 8 hebben ontwerptekeningen gemaakt voor deze muurschildering. Met deze leerlingen heeft Cathy Centeno vervolgens dagelijks geschilderd en zo is een fraai typisch Nicaraguaanse muurschildering tot stand gekomen. Zij is daarbij geassisteerd door Andries Mons, beeldend kunstenaar uit Zoetermeer.

De muurschildering wordt in het bijzijn van de directeur van de Wethouder Brederodeschool, de heer Ronald Vorderman, de leraren van de school én de leerlingen van groep 8 overgedragen aan de Wethouder Brederodeschool.