Hulpverleningsregio Haaglanden


Netwerkonderhoud 11 oktober

Den Haag, 7 oktober 2008

Netwerkonderhoud 11 oktober

Aanleiding
Na de samenvoeging van alle gemeentelijke Automatiseringsafdelingen tot één SSA is de technische samenvoeging van de kantoorautomatisering de volgende stap. Concreet betekent het dat alle diensten aansluiten op de centrale beheeromgeving van SSA.

Wat
Werkzaamheden om de kantoorautomatisering van de Brandweer aan te sluiten op de centrale beheeromgeving.
De werkzaamheden worden aanstaande zaterdag 11 oktober uitgevoerd.

Betrokken diensten
Brandweer

Gevraagde actie
De gebruiker dient na voltooiing van de geplande werkzaamheden gewoon aan te loggen.
Vervolgens wordt er een geel pop-up scherm gepresenteerd aan de gebruiker met notificatie dat er een update plaatsvindt en het werkstation daarna automatisch wordt herstart.

--> De gebruiker hoeft tijdens dit proces geen aktie te ondernemen.
--> De werkplek mag in geen geval tijdens het proces uitgezet worden! Na de automatische herstart verschijnt het gebruikelijke aanlogscherm en kan de gebruiker normaal inloggen.
Indien de melding "wachtwoord verlopen" verschijnt, kan de gebruiker via de gebruikelijke scherminstructies het wachtwoord wijzigen. Bij het opstarten van bepaalde applicaties kan het zijn dat de opstarttijd langer duurt vanwege een eenmalige verificatie. Specifiek voor laptopgebruikers:
Alle bovenstaande instructies/handelingen zijn ook van toepassing voor laptops.

--> Nadat de laptop-gebruiker is ingelogd op het netwerk, dienen alle applicatie iconen in de NAL door de gebruiker te worden gestart, om alle applicaties op de laptop te (laten) verifiëren. Dit is noodzakelijk om de stand-alone werking (bijvoorbeeld thuis) van applicaties te garanderen.
De wijziging is bij de Service Desk bekend onder nummer W08080674.

Met vriendelijke groet,

Service Desk SSA
automatisering@idc.denhaag.nl
070 353 9600