Ingezonden persbericht


VoorburgBANDS.nl 'LIVE" presenteert de eerste van de Pop, Rock, Dance en Blues NIGHTS

VoorburgBANDS.nl `LIVE" organiseert een aantal zeer speciale Pop, Rock, Dance, Blues thema `Nights' in VL te beginnen met BluesNight aan de Groen Zoom.

Op 11 october 2008 is het dan zover VoorburgBANDS.nl heeft eindelijk een gewenste gelegenheid gevonden die uitermate geschikt is om een aantal zeer speciale Pop, Rock, Dance en Blues thema `Nights' te presenteren aan het VoorburgLeidschendams en omstreken publiek.
Voorburg `beatstad' is zeker geen verkeerde gedachte maar ja waar dan? Gelukkig kunnen we erg gemakkelijk uitwijken over de vliet naar voormalig Leidschendam en wel in het Marcanto gebouw van de Muziekvereniging St. Caecilia Voorburg. Thema?, ja een thema het is eens een goed idee om gelijksoortige LIVE muziekliefhebbers bij elkaar te krijgen voor een gevarieerd aanbod van die muziek die men nu zo leuk en (ont)spannend vindt. Het eerste thema is Blues. Eigenlijk zo verwonderlijk is dat niet omdat VoorburgLeidschendam ongeveer 510 Blues Bands in de gelederen heeft en die komen er te weinig uit, vandaar. Wat gebeurt er? Op deze avond zijn er een aantal Blues Bands geselecteerd die hoewel allemaal Blues spelen toch een andere stijl en repertoire hebben zodat de liefhebber alle varianten voorbij hoort komen. Daarnaast is de zaal opgetuigd met een aantal professionele elementen (aangekleed podium, dynamische verlichting, rookkanonnen, cameramensen, fotografen geluidsopname engineers), zodat de omgeving en sfeer die avond lijkt alsof men op een groot festival staat maar niets is minder waar. De opnamen worden opgenomen voor radio en tv en elke band ontvangt ook na afloop een professionele DVD met promotiefilm en foto's voor hun eigen publiciteitscampagne.
Wie komen er? De avond wordt afgetrapt met The Limits die, nu er net een concert van John Mayall in de buurt is geweest, een speciale (Tribute) presenteren voor John Mayall (nu al een respectabele leeftijd van 75 en 'still going strong'). Daarna introduceert VoorburgBANDS.nl `LIVE' een nieuwe ster in het Voorburgse namelijk Capricorn Copmpany van de Voorburgse Gitaar Goeroe Wil Matla die met zijn All Star Band een stijl van J.J. Cale en Steve Miller Band predikt. Daaropvolgend een jubilerende Band blueSpirit van Bandleider Harro Caudron die een mix van Chicago Blues en Engelse Blues gaan laten horen. Vervolgens komt De Leidschendamse Blues Band aan bod die Bluesnummers van o.a. Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix de revue laten passeren. Als laatste maar zeker niet de minste komt de Band van (de Voorburgse Jimi Hendrix) Bas Paardekooper (and the Blew Crue) die avond aan bod die zijn nieuwe demo CD `Hang on to Tomorrow' gaat presenteren met allemaal eigen werk.

De BluesNight aan de Groene Zoom begint om 19:40 uur (zaal open 19:00 uur) en wordt beëindigd om 24:00 uur.

Kaarten verkrijgbaar bij Haenen Muziek K.J. Laan 310, via de Site www.voorburgbands.nl en bij de optredende bands.
Locatie: Marcanto gebouw, Groene Zoom 11 (achter de Westvliet Racquet Club, voorbij Wilhelmus, rechts voor de bocht in de weg.).

cat@VoorburgBANDS.nl
www.voorburgbands.nl

M:+31 6 53 342581


---- --