Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 11-10-2008

Rijden zonder rijbewijs

EMMEN Een 17-jarige jongen uit Emmen liep in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen de lamp. Tijdens een surveillance zagen agenten op de Haagjesweg een auto rijden zonder verlichting. Toen zij hierop de bestuurder wilden aanspreken bleek deze niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt. (08-182865)

Inbreker op heterdaad aangehouden

BEILEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij een woning aan de Mussenakkers een inbreker op heterdaad betrapt. De 44-jarige bewoner kwam de straat in lopen en zag de 31-jarige inbreker uit Hoogeveen met zijn fietsen op straat staan. Hierop heeft hij met behulp van omwonenden de inbreker aangehouden en de politie gealarmeerd. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten. (08-182868)

Auto tegen boom

STUIFZAND Vrijdagmorgen heeft er op de Drijberseweg een eenzijdig ongeval plaats gevonden. De 27-jarige automobilist uit Hoogeveen reed over de Drijberseweg komende uit de richting van Stuifzand. De man moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto waardoor hij met zijn auto in de berm kwam en de macht over het stuur verloor. De auto kwam tot stilstand tegen een boom. De man had zich vrijwel niet verwond. Hij is ter plaatse onderzocht. (08-182656)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Twee mannen van 40 jaar en 42 jaar, beide afkomstig uit Polen, zijn vrijdagmorgen aangehouden voor winkeldiefstal. De mannen hadden uit een winkel aan de Alerderbrink drank meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De mannen zijn hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. (08-182655)

COEVORDEN Vrijdagavond is een 64-jarige vrouw uit Coevorden aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had bij een winkel aan de Van Heutszsingel enkele flesjes parfum meegenomen zonder te betalen. De vrouw is hierop aangehouden en meegenomen naar bureau voor verhoor. (08-128773)

Aanhouding voor wapen- en drugsbezit

HOOGEVEEN Vrijdagavond is een 21-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor het bezit van drugs en wapens. De man reed in een auto over de Bentickslaan. Bij controle bleek dat de man in het bezit te was van peperspray en een boksbeugel, welke verboden zijn volgens de Wet Wapens en Munitie. Ook had de man de drugs GHB bij zich. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij is later die avond met een dagvaardig heengezonden. (08-182832)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.