Politie Zaanstreek-waterland

Politiedag Zaanstreek-Waterland: beleef het zelf!

Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen bij de politie? Grijp dan nu deze unieke kans en kom op zaterdag 11 oktober a.s. naar het politiebureau aan de Waterlandlaan 252 in Purmerend. Iedereen is van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur.

Op deze bijzondere dag is er van alles te zien en te doen voor jong en oud. Wat dacht u van een hondendemonstratie of een rondleiding in de cellengang? Proef de spanning bij de bikers die laten zien hoe ze een arrestatie verrichten of bewonder de politievoertuigen. Voor informatie over bijvoorbeeld verkeersveiligheid, aangifte doen, verboden wapens of de Mobiele Eenheid kunt u terecht bij een team van politiespecialisten.

Werken bij de politie
Geïnteresseerd in een baan bij de politie? Kom dan langs om te speeddaten met een van onze wervingsdeskundigen. Of je nu toe bent aan een carrièreswitch of nog moet afstuderen, er zijn bij ons vele mogelijkheden! De film Zo! Wat denken wij dat wij hier aan het doen zijn? geeft een goede indruk van wat werken in ons korps inhoudt.

Het misdaadspel
Dit jaar is er iets nieuws op de politiedag: het misdaadspel. De bekende impressario Herman Brodstein is om het leven gebracht. Helpt u ons om de (verzonnen) moord op te lossen? In het programma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland zijn de afgelopen weken verschillende aanwijzingen gegeven. Op de politiedag zelf kunt u op een nagebouwd plaats delict de laatste sporen vinden, vragen stellen aan onze forensisch rechercheurs en het wedstrijdformulier invullen en inleveren. Wie de moordenaar weet te ontmaskeren maakt kans op mooie prijzen zoals het bijwonen van een ME-training, een dagje meefietsen met de bikers, meerijden met de rijopleiding, of een rondleiding op de meldkamer. Meer weten of uitzending gemist? Kijk op www.ter-plaatse.nl of www.politie.nl/zaanstreek-waterland om de aanwijzingen terug te lezen.

Demonstraties
De demonstraties van de bikers (om 11.30, 13.00 en 15.00 uur) en de politiehonden (om 12.15 en 14.15 uur) mag u zeker niet missen! De andere programma-onderdelen zijn doorlopend.

Vervoer
Wij raden bezoekers dringend aan om met het openbaar vervoer te komen vanwege de beperkte parkeergelegenheid. Het politiebureau ligt naast het Waterlandziekenhuis en is prima met de trein (ca. 10 minuten lopen vanaf station Purmerend) of met de bus te bereiken.