TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 6-10-2008

Radio

EEN GOEDEMORGEN MET...

Uitzending zaterdag 11 oktober
Radio 4 - 9.00 uur

EEN GOEDEMORGEN MET... VIERT SUCCESVOL
25-JARIG JUBILEUM

Zaterdag 11 oktober bestaat het Radio 4-programma EEN GOEDEMORGEN MET... 25 jaar. In die kwart eeuw heeft EEN GOEDEMORGEN MET... zich ondanks alle veranderingen in het muzikale medialandschap onverminderd weten te handhaven. Honderden bekende namen vonden en vinden hun weg naar de radiostudio van EEN GOEDEMORGEN MET... Zij deelden, vaak live, hun keuze uit de klassieke muziek met de talrijke luisteraars.

De jubileumuitzending op zaterdag 11 oktober wordt gepresenteerd door Maarten 't Hart. De schrijver was al elf keer eerder te gast en neemt nu voor de twaalfde keer plaats achter de microfoon bij EEN GOEDEMORGEN MET... "Wat het programma zo boeiend maakt, is dat het je meestal een hartverwarmende, soms ook onthutsende kijk verschaft op het innerlijk van allerlei mensen die je reeds uit de publieke sector, van de tv of uit de krant kende. Zeg mij wie je muzikale voorkeuren zijn, en wij weten wat voor mens jij bent, dat is EEN GOEDEMORGEN MET...," aldus 'vaste gast' Maarten 't Hart.

Ter ere van het 25-jarig jubileum van EEN GOEDEMORGEN MET... heeft Aukelien van Hoytema, samenstelster van het programma, een boekje geschreven. Van Hoytema dook in de historie en vervatte de hoogtepunten uit 25 jaar in 50 persoonlijke verhalen, waar bijzondere, grappige of ontroerende verhalen achter de schermen de magie van het medium radio nog verder versterken. Op vrijdag 10 oktober wordt het eerste exemplaar van het boek tijdens de jubileumreceptie in Beeld & Geluid overhandigd aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ronald Plasterk.

Voor meer informatie: www.trosklassiek.nl of www.radio4.nl.




TROS