ERNST & YOUNG: Winnaar Entrepreneur of the Year bekend

11/10/2008 22:08

Ernst & Young

ERNST & YOUNG: Winnaar Entrepreneur of the Year 2008 bekend

Ronald de Waal beste ondernemer 2008

Uitreiking door minister-president Balkenende

Zaterdag, 11 OKTOBER 2008 - Ronald de Waal van WE International is zaterdag gekozen tot Master Entrepreneur of the Year 2008. Tijdens de galafinale in Rotterdam ontving hij uit handen van minister-president Balkenende, de bijbehorende Award. De galafinale werd bijgewoond door zo'n 250 ondernemers. De Waal dingt mee naar de titel World Entrepreneur of The Year. De finale daarvan is volgend jaar mei in Monaco. De prijs is een initiatief van, en georganiseerd door Ernst & Young. Fortis is hoofdsponsor.

Victor Allis van Quintiq uit Den Bosch werd door de jury verkozen tot Accelerating Entrepreneur of the Year. Mark Wegh van Porsche Centrum Gelderland won de prijs voor Emerging Entrepreneur of the Year 2008, een prijs voor de meest succesvolle, startende ondernemer. De prijs wordt dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. De verkiezing wordt in 42 landen gehouden en is daarmee de grootste ondernemersprijs ter wereld.

Master Entrepreneur of the Year

De jury omschrijft De Waal van WE International als: "Competitief, innoverend en gecalculeerd risico's nemend." De winnaar van de Mastercategorie 2008 heeft zich volgens het juryrapport internationaal bewezen in een moeilijke markt. Als basis van het succes noemt de jury: "Verbreding van de activiteiten, goede ketenintegratie en de architect van een gezonde onderneming voor nu en in de toekomst."

Accelerating Entrepreneur of the Year

Victor Allis van Quintiq Holding BV is uitgeroepen tot Accelerating Entrepreneur of the Year. Volgens het juryrapport is de winnaar "onderscheidend in de specifieke kennis van branche en produkt. Overtuigend is de onderneming solide gegroeid. De passie van de entrepreneur is leidend voor het succes van het bedrijf."

Emerging Entrepreneur of the Year 2008

Mark Wegh is verkozen tot Emerging Entrepreneur of The Year van Porsche Centrum Gelderland BV. De jury was onder de indruk van de visie en focus van de winnaar. "Hij heeft een bijzondere prestatie geleverd in het veroveren van een nieuwe markt. Gedreven door passie maakt hij vele jongensdromen waar", aldus het juryrapport.

Over Entrepreneur of the year

Ernst & Young organiseert het programma om succesvol ondernemen te belonen. De Entrepreneur of the Year-titel wordt jaarlijks in ruim veertig landen uitgereikt. De landenprogramma's zijn bedoeld om ondernemerschap op een voetstuk te plaatsen, omdat ondernemerschap voor elke economie in de wereld essentieel is. De meest succesvolle ondernemers verdienen het om hun voortrekkersrol beloond te zien.

Ernst & Young wordt hierbij ondersteund door Fortis (hoofdsponsor), Universiteit Nyenrode, het ministerie van Economische Zaken, de NVP (Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen) en VNO-NCW.

EINDE BERICHT