Politie Gelderland-Midden

Politiedag: 12.000 bezoekers kregen veel te zien


Publicatiedatum: 11-10-2008 15:56:22

BARNEVELD - De politiedag 2008 van de politie Gelderland-Midden in en rond het Hulpverleningscentrum in Barneveld heeft naar schatting 12.000 bezoekers getrokken. Zij waren getuige van demonstraties en informatiestands van de politie, het korps landelijke politiediensten, het openbaar ministerie, de koninklijke Marechaussee, de Douane, de brandweer en de ambulancedienst. Aan de dag werd meegewerkt door ongeveer 170 medewerkers van de deelnemende diensten.

De politiedag was een presentatie van de politie Gelderland-Midden, dat werkzaam is van Tolkamer tot Nijkerk en van Zetten tot Doesburg. Het gehele korps was dan ook betrokken bij deze dag. De dag verliep vlekkeloos; er waren geen incidenten en de stemming was opperbest. Van verkeersproblemen was geen sprake; er was ruime gelegenheid voor het plaatsen van fietsen en gezien het weer werd daar veel gebruik van gemaakt. Ook de parkeerterreinen bij bedrijventerrein Harselaar werden goed gebruikt. Vanaf dit terrein en vanaf het station Barneveld reden gratis pendelbussen.
De dag werd geopend door Monique Smeijers, lid van de korpsleiding van de politie Gelderland-Midden. Zij werd in een pantservoertuig van de koninklijke Marechaussee het terrein opgereden, waarbij enkele luide knallen te horen waren. Na de spectaculaire entree opende ze de dag.

Speeddaten succesvol
Speciale aandacht werd dit jaar besteed aan werving. Voor dit doel waren een rechercheur, een technisch rechercheur, een gebiedsagent, een agent en medewerker van de vrijwillige politie aanwezig voor het zogenaamde speeddaten. Jongeren werden opgeroepen via de media om zich te melden en een afspraak te maken voor een gesprek. Ook werden jongeren op de dag door Lesley, Ali en Erik (deelnemers aan het programma Gezocht: Politie) uitgenodigd: uiteindelijk gingen 70 jongeren hier op in. Daarvan hebben er zich 25 ingeschreven voor de politie-opleiding.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---