Politie Amsterdam-Amstelland



Amsterdamse politiedag zeer geslaagd / Amsterdam-Amstelland (11/10/08)

De Dam in Amsterdam was zaterdag het decor van een zeer geslaagde politiedag. Vele duizenden bezoekers kregen een dynamische dag voorgeschoteld met demonstraties en workshops.

Voor deze dag had het korps 60 Vips uitgenodigd, bijzondere gasten in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, die in aanmerking kunnen komen voor een baan bij de politie. Ze werden ontvangen door de korpsleiding en konden zich daarna testen in de verschillende workshops. Een jury van Veronicaâs âGezocht Politieâ, beoordeelde de prestaties van de Vips, waaruit enkele prijswinnaars tevoorschijn kwamen. De slogan âbeleef het zelfâ werd hiermee werkelijkheid. Eén van de deelnemers na afloop: âSuperleuk om te doen. Ik heb nu nog beter kunnen zien hoe leuk politiewerk is en ga dus zeker solliciterenâ.

Op het grote demonstratieterrein vermaakten politiebikers en politiehonden en hun geleiders het publiek. Een acterende agent werd in zijn rol van doorgedraaide verdachte daarbij door een politiehond vanaf het dak van een auto, naar beneden getrokken. Een speurhond liet zien hoe goed hij drugs kan ontdekken in een grote groep mensen. De bikers demonstreerden hun vaardigheden groepsgewijs zodat iedereen goed kon zien hoe behendig zij zijn met een fiets.

Naast het moordspel was Forensische Opsporing ook aanwezig met een nieuwe techniek. Zo kunnen sporen tegenwoordig direct in beeld worden gebracht met cameraâs die de resultaten door kunnen zenden naar een centrale plaats. Mensen konden zelf op een Plaats Delict de sporen onderzoeken en bespreken met de rechercheurs.

Verder was het mogelijk in voertuigen te kijken, paarden en honden te aaien, een ritje te maken op een boerenkar rondom De Dam en een politiecel te bekijken. In dit decor kon het team van de Werving met veel geïnteresseerden praten. Zij kregen uiteindelijk informatie mee over het werk en aanmelding voor een baan bij de politie.