Politie Zuid-Holland-Zuid

11/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 11-10-2008 o Persberichten district I

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT De politie heeft vrijdag 10 oktober in het Weizigtpark een 16-jarige jongen aangehouden uit Dordrecht. Hij reed op een fiets waarvan de politie het vermoeden had dat die was gestolen. Dit omdat het slot was doorgezaagd. Bij controle bleek inderdaad dat de fiets in 2006 werd ontvreemd in Sliedrecht. De verdachte is gehoord, hij verklaarde dat zijn vader de fiets via internet had gekocht. De tweewieler is in beslag genomen en gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

HEKWERK KAPOT GEKNIPT MET DE INTENTIE KOPER TE STELEN DORDRECHT De politie heeft op vrijdagmiddag 10 oktober een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden in de J.J.A. Goeverneurstraat. Hij wordt verdacht van vernieling van een hek. Hij was het hekwerk met vrienden aan het openknippen met een betonschaar toen ze betrapt werden door personeel van het sloopterrein. De politie werd gebeld die de tiener aanhield. De overige verdachten waren inmiddels gevlogen. De jongens zouden koper hebben willen stelen in de sloopwoningen. Na verhoor mocht de 16-jarige weer naar huis. De politie stelt een onderzoek in naar de overige verdachten. Mogelijk zijn zij verantwoordelijk voor meerdere koperdiefstallen.

BROMFIETSER ONDERUIT
GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT Op woensdag 8 oktober j.l. omstreeks 16:45/17:00 uur heeft er een brommerongeluk plaatsgehad op de Rondweg Fietspad Oostzijde. Een 16-jarig meisje uit Dordrecht kwam op haar bromfiets uit de richting van de Overkampweg en reed in de richting van de Galileilaan. Ter hoogte van de ijsbaan wilde ze 3 fietsers inhalen. Deze fietsers fietsten naast elkaar. Op het moment dat de bromfietser in wilde halen, zwenkte de buitenste fietser uit waardoor de 16-jarige flink moest remmen. Hierdoor blokkeerden haar remmen en viel ze. De jongens stopten even maar reden alsnog door richting ijsbaan. Een voorbijganger hielp de bromfietser. Haar voertuig heeft dusdanige schade opgelopen dat deze total loss is .
De politie wil graag in contact komen met de drie jongens. Zij stonden kort voor het incident bij de verkeerslichten op de kruising Overkampweg met de Rondweg Fietspad Oostzijde. Een blanke vrouw van ongeveer 30 jaar en een jong blond meisje stonden ook bij het verkeerslicht stonden. Beiden waren op een fiets. De volwassen vrouw begroette de jongen die later dusdanig uitzwenkte dat de bromfietser viel. De politie komt ook graag in contact met deze vrouw. Mogelijk weet zij om welke jongens het gaat. Er kan met de politie gebeld worden via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

ERVANDOOR
ZWIJNDRECHT Een 21-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is in de nacht van vrijdag 10 oktober op zaterdag 11 oktober door de politie aangehouden na doorrijden na een aanrijding. Door surveillerende agenten werd gezien hoe de jongeman op de Ringdijk tegen een geparkeerde auto reed, over de motorkap schoof met zijn fiets en ervandoor ging. De auto raakte hierdoor beschadigd. Hij reed een steile met gras begroeide helling af richting de Onderdijkserijweg. De fietser viel onderaan de dijk voorover met zijn fiets en kwam op zijn gezicht terecht. Daarna rende hij weg de Kerkstraat in. Er volgde een achtervolging. In de Wilhelminastraat kon hij worden ingehaald. De 21-jarige bleek behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij was hard op zijn gezicht gevallen want hij zat helemaal onder het bloed. Om niet aangehouden te worden, spuugde de knul bloed richting de agenten. Om hem onder controle te krijgen, werd pepperspray in het gezicht van de verdachte gespoten waarna hij werd afgevoerd. Hij was niet in staat om een blaastest af te nemen. Vanwege de aard van zijn verwondingen werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Daar is ook bloed afgenomen om te bezien hoeveel alcohol de jongeman had genuttigd.

DUREN JASSEN GESTOLEN
DORDRECHT Op vrijdagmiddag 10 oktober is in twee winkels van dezelfde eigenaar kleding gestolen. Het gaat om een zaak op de Visstraat en aan het Achterom. Vier donker getinte personen twee mannen en twee vrouwen waren in beide zaken. Ze wisten voor zon 2100 euro aan kleding te stelen, te weten: een leren damesjas in de ene zaak en twee heren donsjassen in de andere zaak. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.