Politie Zuid-Holland-Zuid

11/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 11-10-2008 o Persberichten district II

PORTIER GEOPEND: FIETSER ERNSTIG GEWOND
ALBLASSERDAM Een 68-jarige vrouw uit Alblasserdam is vrijdagochtend 10 oktober na een aanrijding op de Plantageweg in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De traumaheli is ter plaatse geweest. Een 29-jarige man uit Alblasserdam opende het portier van zijn auto op het moment dat de vrouw voorbij kwam fietsen. De vrouw kwam hierdoor ten val en raakte gewond aan haar hoofd. De vrouw is ter plaatse door het ambulance personeel en de trauma arts behandeld en daarna met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

AANRIJDING
GORINCHEM In de Drossaartstraat heeft vrijdagmiddag 10 oktober een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een fietser. De automobiliste, een 59-jarige vrouw uit Schelluinen, sloeg vanaf de Banneweg rechtsaf de Drossaartstraat in. Op dat moment stak een fietser, een 62-jarige vrouw uit Gorinchem, net over. De auto raakte de fiets waardoor de bestuurster viel en een sleutelbeen brak. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

CV-KETEL IN BRAND
STREEFKERK In een woning aan de Opperstok in Streefkerk heeft vrijdagavond 10 oktober brand gewoed. De brand ontstond op zolder waar de CV-ketel in brand was gevlogen. De man des huizes bluste de brand in eerste instantie zelf maar had toch de hulp van de brandweer nodig om het vuur onder controle te krijgen. Hij liep door de bluswerkzaamheden lichte brandwonden op en had rook ingeademd. Ambulancepersoneel behandelde hem ter plaatse. Zijn gezin had zichzelf op tijd in veiligheid gebracht. De brandweer had nog enige tijd nodig om na te blussen en het dak te koelen.

VROUW AANGEREDEN DOOR DRONKEN AUTOMOBILIST
PAPENDRECHT Op de Wieklaan heeft in de nacht van vrijdag 10 oktober op zaterdag 11 oktober een aanrijding plaatsgevonden waarbij een 27-jarige vrouw uit Papendrecht gewond is geraakt. Ze werd op de fiets aangereden door een auto en brak hierdoor haar been op drie plaatsen. Ze ligt in het ziekenhuis en moet worden geopereerd. Het ongeluk gebeurde toen een 20-jarige man met teveel drank op en vermoedelijk een te hoge snelheid de bocht uitvloog in de Wieklaan ter hoogte van de Stellingmolen. Op dat moment stapte het 27-jarige slachtoffer en haar vriendin net op de fiets na een avondje uitgaan. De auto vloog een aantal keren over de kop en raakte de twee meiden. Het voertuig kwam achterstevoren in de bosjes tot stilstand. De vriendin van het slachtoffer kwam er met de schrik vanaf. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. De twee inzittenden van de auto kwamen er heelhuids uit. Beiden - 20 en 21 jaar uit Zwijndrecht, werden aangehouden. De 20-jarige bestuurder was onder invloed van teveel alcohol, hij blies 1,7 promille terwijl de grens voor beginnend bestuurders op 0,2 promille ligt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook worden hij en zijn maat verdacht van vernieling van een auto in de Tjaskermolen kort voor de aanrijding. Hiervan is aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in. Beide verdachten zijn ingesloten.

VERLEIDING TE GROOT, 18-JARIGE RIJDT TOEKOMSTIGE AUTO AAN BARRELS SLIEDRECHT Een 18-jarige knul uit Sliedrecht is in de nacht van vrijdag 10 oktober op zaterdag 11 oktober flink de fout in gegaan met zijn toekomstige auto. De jongeman, nog niet in het bezit van een rijbewijs, kon de verleiding niet weerstaan toen hij na een avondje stappen thuiskwam en de sleutels van de auto die hij zou krijgen na het behalen van het rijbewijs zag liggen. Hij reed een rondje door Sliedrecht maar op de Thorbeckelaan ging het mis. Bij het zien van de teller, die 100 km per uur aangaf, schrok de jongen zo dat hij ging remmen. Hij reed op een rotonde af, kwam op het fietspad terecht en belandde in een plantsoen tegen een hek. Hij kreeg de auto nog even aan de praat en wist het te halen tot de Lijsterweg maar toen deed het voertuig het niet meer. Noodgedwongen belde de 18-jarige zijn vader en kwam ook de politie. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor joyriding, verlaten plaats ongeval en rijden zonder rijbewijs.

ONDER INVLOED TEGEN DE VANGRAIL
GORINCHEM Een 40-jarige man uit Den Bosch is in de nacht van vrijdag 10 oktober op zaterdag 11 oktober door de politie aangehouden op de A15 bij Gorinchem. De automobilist reed met wisselende snelheden en al slingerend over de snelweg in de richting van Sliedrecht. Een surveillerende agent zag dat de automobilist zo goed als stopte op de rijksweg en vervolgens weer optrok. Op een gegeven moment reed hij tegen de vangrail in het midden van de weg en kwam daar tot stilstand. De bestuurder moest blazen en bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies 1,3 promille. Zijn auto raakte beschadigd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.