Gemeente Eindhoven

Marathon

Op zondag 12 oktober 2008 vindt wederom de Marathon plaats. Hiervoor wordt een aantal wegen afgesloten. De afsluiting duurt van circa 09.00 tot circa 17.30 uur.
plattegrond ivm marathon

Bijgaand kaartje geeft de route van de Marathon en de afgesloten wegen weer. Tevens zijn de oversteekplaatsen van het parcours weergegeven. U dient hierbij wel rekening te houden met vertraging. (klik op de afbeelding voor weergave in een groter formaat)

NB: oversteek bij de Baffinlaan richting Generaal Coenderslaan staat niet op het kaartje.

De Kennedylaan is normaal te gebruiken, alleen zal een aantal op- en afritten worden afgesloten. Ook de Ring is normaal te gebruiken. Bij de kruising van de Ring met de Veldmaarschalk Montgomerylaan is een oversteekplaats gecreëerd. Het gedeelte van de Veldmaarschalk Montgomerylaan binnen de Ring is uitsluitend toegankelijk voor bestuurders in noordelijke richting. De oversteek bij de Achtseweg Zuid met de Vredenoord is uitsluitend in noordelijke richting naar Anthony Fokkerlaan.
Voor de wijken die noordelijk binnen het parcours liggen, kan globaal gesteld worden dat men via de Winston Churchilllaan/Kennedylaan het gebied kan verlaten zonder de oversteekplaatsen te gebruiken. Het gebied tussen de Venuslaan en Mercuriuslaan kan het beste gebruikmaken van de oversteekplaats bij de Sterrenlaan. De toegang via de Airbornelaan is afgesloten. Ook voor de busdiensten heeft de marathon consequenties. Een aantal haltes zal vervallen; dit kan tot vertragingen leiden. In het weekend van 11 en 12 oktober 2008 zal een buschauffeur aanwezig zijn bij het informatienummer voor het beantwoorden van vragen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u op werkdagen en op zaterdag 11 en zondag 12 oktober van 09.00 tot 16.00 uur contact opnemen met de verkeersinformatielijn, tel. 238 25 95.