Politie Groningen

Politie pakt met 1000 lopers 4 Mijl groots aan

Groningen, 09-10-2008 o Regiopolitie Groningen is op zondag 12 oktober bij de 4 MIJL aanwezig met 1000 politielopers. Samen met de korpsen Friesland en Drenthe heeft de politie zich aangemeld voor dit fantastische evenement in Groningen/Haren.

Niet alleen zijn politiemedewerkers uit het noorden aanwezig maar ook studenten en medewerkers uit diverse korpsen in het land zoals o.a. Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Korps Landelijke Politie Diensten, Flevoland, Gelderland. De korpsleiding van Groningen en Friesland maken eveneens deel uit van de lopers groep. De politie presenteert zich om de samenwerking van de drie noordelijke korpsen manifest neer te zetten.

Shared Service Centrum Noord

Korpschef Oscar Dros is initiatiefnemer voor deze manifestatie. Het deelnemen van de drie korpsen is vooral gebaseerd op de samenwerkingsoperatie in het noorden. Eind 2009 moet in het noorden een Shared Service Centrum zijn ingericht. Op dat moment hebben de drie korpsen o.a. hun gehele financiële en facilitaire
dienstverlening, personeelsondersteuning en juridische zaken in een nieuwe organisatie ondergebracht. Op operationeel gebied wordt er straks samengewerkt in een Noordelijke Recherche Eenheid, een noordelijk in te richten meldkamer en servicecentrum en een noordelijk in te zetten Conflict- en Crisisbeheersing. Uiteindelijk zal het Shared Service Centrum Noord bestaan uit meer dan 700 medewerkers. Met het motto: Op weg naar slagkracht realiseren de korpsen een professionele, betrouwbare en flexibele ondersteuning voor het primaire politiewerk. Shared Service Centrum noord is onderdeel van de drie korpsen, waarmee de onderlinge verbinding wordt verstevigd.

Fit en gezond

Het samen deelnemen aan de 4 Mijl is een van die verbindende factoren voor deze ontwikkeling in de korpsen. Maar het meedoen aan de 4Mijl is ook ontstaan als deel van het ontwikkelen van fitheidsprogrammas in de korpsen. Het is belangrijk dat politiemensen fit en gezond zijn en daarvoor bieden we onze medewerkers ook faciliteiten, zegt korpschef Oscar Dros. De korpsen beïnvloeden daarmee op positieve wijze het ziekteverzuim onder de medewerkers. We hechten heel veel waarde aan de gezondheid van onze mensen.

Onder de deelnemende politielopers is een aantal topsporters uit de drie korpsen. Deze medewerkers zijn werkzaam in de korpsen en zij hebben een sportcontract binnen de Nederlandse politie. Zo loopt schaatster Marieke Weisman (Friesland) mee, alsmede Nederlands turnkampioen Herre Zonderland (Friesland) en de Groningse bobsleeër uit de Nederlandse viermansbob, Cesar Gonzales. Het startschot voor het politievak wordt gegeven door tafeltennisser Tonnie Heijnen (Drenthe) Hij nam als tafeltennisser deel aan de paralympics in Athene en Beijing. Voor de lopers is een loopshirt ontwikkeld waardoor de politie voor iedereen herkenbaar aanwezig is.

Viermijl shirft

Een dag eerder, zaterdag 11 oktober, zijn de drie noorderlijke korpsen gezamenlijk vertegenwoordigd op de Landelijke Politiedag in Assen.