Gemeente Purmerend

Opening uitbreiding Phoenixpad

09 oktober 2008

Poëzieroute uitgebreid met 8 nieuwe gedichten

Op zondag 12 oktober opent wethouder Mona Keijzer om 14.00 uur de uitbreiding van het Phoenixpad in het Purmerbos. De beeldende poëzieroute, naar een ontwerp van kunstenaar Mirjam Bakker, is uitgebreid met acht nieuwe gedichten.

De nieuwe gedichten zijn gemaakt door leden van de poëziekring Phoenix. Zij zijn de oorspronkelijke initiatiefnemers van het Phoenixpad. Na de opening is er een wandeling over het pad en wordt er stil gestaan bij de nieuwe gedichten.

In 2006 is het Phoenixpad geopend. Destijds werden Purmerendse jongeren opgeroepen een haiku (een gedicht met drie regels van vijf, zeven en vijf lettergrepen) te schrijven over de natuur. De uitbreiding van de poëzieroute is net als de oorspronkelijke route gerealiseerd met ondersteuning van Staatsbosbeheer en de gemeente Purmerend.

Van het Phoenixpad is een speurkaart gemaakt door de kunstenaar. Deze is na de opening verkrijgbaar bij de receptie van het stadhuis, de Openbare Bibliotheek en VVV Purmerend. U kunt de kaart ook downloaden.