Museon Den Haag

Persbericht

datum:
10 oktober 2008

inlichtingen bij:
Rob de Winter (rdwinter@museon.nl) / publiciteitsfoto is vrij van rechten te downloaden via www.museon.nl bij Pers/publiciteitsfoto's

telefoon:
070-3381421 of 0616578515

Hollandse verhalen aan de waslijn in Museon

Beleef en ontdek de bijzondere geschiedenis achter een waslijn vol voorwerpen.

In het Museon in Den Haag hangt deze maand een waslijn vol vreemde voorwerpen. Wat doet een mossel aan de waslijn? Wat hebben een kaas en een haring gemeen? Welke oer-Hollandse tradities schuilen er achter deze voorwerpen? Door een voorwerp aan de waslijn te kiezen, bepaalt de bezoeker welk verhaal er wordt verbeeld door middel van improvisatietheater! Beleef en ontdek de aparte, bijzondere en spannende geschiedenis achter deze voorwerpen.

voor wie: Voor iedereen vanaf 8 jaar

wanneer: 12, 15 & 19 oktober 2008

tijd: 13.00 & 15.00 uur

kosten: Deelname is gratis (met een Museon toegangsbewijs)

bijzonderheden: Open inloop (reserveren niet mogelijk) - Vol is vol!

De Week van de Geschiedenis
Deze activiteit is georganiseerd in het kader van de Week van de Geschiedenis die plaats vindt van 11 t/m 19 oktober 2008. Het Museon is met de bovenstaande activiteit genomineerd voor de Week van de Geschiedenisprijs 2008. Voor meer informatie kijk op www.weekvandegeschiedenis.nl
De Week van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland. Elk jaar organiseren honderden instellingen speciale activiteiten rond een wisselend thema. De vijfde Week van de Geschiedenis vindt plaats van 11 tot en met 19 oktober 2008, en heeft als thema "Verhalen van Nederland".

Museon

In het Museon is veel te ontdekken. Er zijn educatieve en aantrekkelijke exposities en programma's voor een breed publiek. Een bezoek aan het Museon is een leerzame ervaring. Op toegankelijke wijze wordt informatie gegeven over actuele thema's en ontwikkelingen in wetenschap en samenleving.