Ingezonden persbericht

PROEF EUROPA'S KLASSIEKERS

Diversiteit troef bij 'klassiek Europa' in Noordwijk

De klassieke wijnlanden van Europa zijn aan een come-back begonnen. Diversiteit en herkenbaarheid hebben de Nederlandse consument weer aan klassieke wijnen gebonden. Marktonderzoeksbureau ACNielsen noteert sinds 2006 een toenemende belangstelling voor met name Franse wijnen. Op zondag 12 oktober 2008 vindt de grote proeverij 'Klassiek Europa' plaats, waarbij men meer dan 300 wijnen kan proeven en vergelijken. Beginners, liefhebbers en wijnkenners kunnen zich vooraf inschrijven op www.perswijn.nl/ke en op 12 oktober naar het Palace Hotel in Noordwijk komen.

Het is het zesde achtereenvolgende jaar dat Perswijn deze themaproeverij met succes organiseert. De meeste wijnproducerende landen van Europa zullen vertegenwoordigd zijn door meer dan 20 wijnimporteurs. In de sfeervolle ballroom van het Palace Hotel zullen niet alleen Franse, Duitse, Spaanse en Italiaans wijnen op de proeftafels staan, maar ook de minder bekende wijnproducerende landen als Griekenland, Oostenrijk en Portugal. De bezoekers kunnen kennismaken met zeer uiteenlopende wijnen van grote kwaliteit.

In het kader van het 20-jarig bestaan van organisator Perswijn, zal een speciale proeverij met wijnen uit het oprichtingsjaar 1988 worden gehouden. Voor de meer gevorderde proevers zijn er enkele workshops en zeer speciale wijnen die met een 'creditcard' uit de speciale Enomatic serveerapparatuur per glas geproefd kunnen worden. Bovendien selecteert Perswijnproefpannel de beste Chardonnay en de beste Merlot van 2008.

Het volgende Perswijn evenement wordt gehouden op zondag 16 november a.s. in Noordwijk: Proef! Champagne....

Gegevens voor Klassiek Europa:

Datum : zondag 12 oktober 2008

Lokatie : Palace Hotel te Noordwijk

Tijd : van 12.00 - 17.30 uur

Entree : ¤ 17,50

Informatie & boekingen : www.wijnpers.nl/ke

routebeschrijving : www.palacehotel.nl

EINDE PERSBERICHT