Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

september 2008

Toekomst voor Nederlandse wijn

Tijdens 'klassiek Europa' in Noordwijk

Ons eigen land is niet het eerste waar men aan denkt bij een klassieke wijn. Toch zijn de Nederlandse wijngaardeniers optimistisch over hun toekomst. Dankzij de klimaatverandering, nieuwe speciaal voor het noorden ontwikkelde druivenrassen en de biologische wijnbouw is kwalitatieve wijnbouw in Nederland mogelijk. Tijdens het grootste wijnevent van wijnen uit de Oude Wereld 'Klassiek Europa' zullen de Nederlandse wijngaardeniers van zich laten spreken en tijdens een speciale workshop uitleggen en laten proeven dat er toekomst zit in Nederlandse wijn. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf inschrijven op www.perswijn.nl/ke en op 12 oktober naar het Palace Hotel in Noordwijk komen.

"Nederland is niet het wijnland bij uitstek maar we hebben wel degelijk een aantal zeer veel belovende wijngaardeniers die in ons wisselende klimaat toch een bijzondere wijn kunnen maken" aldus de nestor van de Nederlandse wijnbouw Jan Oude Voshaar. De belangstelling voor Nederlandse wijn is aan het toenemen. Ook voor het produceren van wijn is veel animo. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telt momenteel 68 bedrijven in Nederland die druiven telen voor de wijnproductie. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2003. Tussen 2003 en 2007 is ook steeds meer landbouwgrond in gebruik voor wijndruiven. In 2003 werd 36 hectare gebruikt voor wijn. Dit is intussen vervijfvoudigd naar 175 hectare. Grootste stijgers zijn Gelderland en Overijssel, maar ook Limburg en Zeeland gebruiken meer grond voor wijnproductie.

Gegevens voor Klassiek Europa:

Datum : zondag 12 oktober 2008

Lokatie : Palace Hotel te Noordwijk


Tijd : van 12.00 - 17.30 uur

Entree : ¤ 17,50

Informatie & boekingen : www.wijnpers.nl/ke

routebeschrijving : www.palacehotel.nl

EINDE PERSBERICHT

De organisatie is bereid een kortingsactie te doen voor de lezers van uw blad, gaarne contact opnemen met: CK Media Promotions, Colette Klautz 076-5209237 of 06-20141188, Nieuwe Boschstraat 13, 4811 CS Breda, e-mail: colette@ckmp.nl, website: www.ckmp.nl