Ingezonden persbericht


Zondag 12 oktober, 15.30 uur

Grote Kerk Veere, Oudestraat 26, Veere

Entree: 12/10 euro

Rubens Kwartet met werk van Boccherini, Respighi, Dutilleux en Keuris

(Klassiek/Modern-klassiek)

Een ware ensemble-cultuur, waarin hartstocht en uitdrukkingskracht hand in hand gaan met een fijn gevoel voor kleur en stijl. Zo oordeelde de jury van de Kunstprijs 2004 over het Rubens Kwartet, dat in 2000 opgericht werd. Behalve de prestigieuze Kunstprijs won het jonge kwartet ook het Kamermuziekconcours Almere 2003 en de Kersjes van de Groenekan Prijs 2004.

The Rubens Quartet is one of the most gifted and pleasing young quartets I have ever met. , aldus Milan ©kampa van het befaamde Smetana Kwartet.

In het kader van de opleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie volgde het Rubens Kwartet masterclasses bij o.a. leden van het Amadeus, het Borodin en het Juilliard Kwartet, bij Milan ©kampa, Thomas Brandis en de Hongaarse componist György Kurtág. Het repertoire van het Rubens Kwartet reikt inmiddels van Purcell tot Kurtág, van Haydn tot Piazzolla.

Het Rubens Kwartet wordt financieel ondersteund door het Kersjes van de Groenekan Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds (PBF). Het kwartet bespeelt instrumenten uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Op 12 oktober speelt het kwartet een fraai en gebalanceerd programma, waarbij klassiekers als Boccherini en in zekere zin Respighi afgewisseld worden met moderne klassiekers als Keuris en Dutilleux.

Bezetting: Quirine Scheffers en Sidonie Riha (viool), Roeland Jagers (altviool) en Joachim Eijlander (cello).

Programma:

Ottorino Respighi - Quartetto Dorico

Tristan Keuris - Strijkkwartet no.1

Pauze

Luigi Boccherini - Strijkkwartet op.32 no.4

Henri Dutilleux - Strijkkwartet "Ainsi la nuit"

Willem Kniknie
Directeur MuziekPodium Zeeland
Mobiel: 06-48529010
E-mail: w.kniknie@muziekpodiumzeeland.nl

MuziekPodium Zeeland
per adres:
Grote Kerk Veere
Oudestraat 26, 4351 AV Veere
Informatie: 0118-623650 / www.muziekpodiumzeeland.nl Reserveren: 0900-3300033 / www.theaterverkoopzeeland.nl