Gemeente Rotterdam

Nr. 169
10 oktober 2008

LET OP: EMBARGO TOT ZONDAG 12 OKTOBER, 14.30 UUR

Koninklijke onderscheiding voor Dymphina Angenes Maria Yark- van Kruining

Zondag 12 oktober om 14.30 uur wordt mevrouw Dymphina Angenes Maria Yark- Van Kruining (1963) benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau door burgemeester Ivo Opstelten. Zij ontvangt de koninklijke onderscheiding na afloop van het concert van het koor Fortissimo waar zij zich jarenlang voor heeft ingezet.

Mevrouw Yark- van Kruining komt in aanmerking voor de koninklijke onderscheiding vanwege haar grote verdiensten de afgelopen 26 jaar voor het koor Fortissimo. De benoeming vindt plaats bij een optreden van Fortissimo op de dag van de Mantelzorgers in wijkgebouw Musica aan De Lugt 17 in Rotterdam Overschie.

Als oprichtster heeft mevrouw Yark- van Kruining aan de wieg gestaan van dit koor. Zij heeft als voorzitter het koor door goede en slechte tijden heen geloodst vooral dankzij haar tomeloze inzet. Zij heeft met haar energie, humor en persoonlijke interesse alle koorleden kunnen inspireren tot een hoger niveau in hun zangkunsten. In haar contacten met bestuurlijke organisaties heeft zij vaak de voor het koor zo noodzakelijke financiële steun gekregen. Fortissimo verzorgt optredens in met name verzorgings- en bejaardenhuizen. Binnen de gehele regio Rotterdam en ook daarbuiten is het koor uit Overschie een begrip.

Orde van Oranje - Nassau
Voor een benoeming in één van de zes ridderlijke graden van de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Het gaat om mensen die voor de bijzondere wijze waarop zij aan hun activiteiten inhoud hebben gegeven, waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving.

noot voor de redactie/